"Така допомога немає ціни" - слова подяки тернопільським правоохоронцям за врятоване життя

"Така допомога немає ціни" - слова подяки тернопільським правоохоронцям за врятоване життя

08.03.14 13:02 0 1158
Майже п’ять годин тривали пошуки 73-річного жителя Бучача. Рідні спочатку власними силами пробували розшукати хворого чоловіка, що вийшов з дому і пропав. А коли з відчаю та безпорадності опустилися руки - син зателефонував до міліції.

- До чергової частини Бучацького райвідділу внутрішніх справ повідомлення про зникнення місцевого жителя надійшло близько десятої години вечора, – розповів заступник начальника сектору дільничних інспекторів Олег Добропольський. - Разом з експертом та співробітником патрульної служби ми виїхали на виклик.

- Минуло сім хвилин і на подвір’ї була вже слідчо-оперативна група, - згадує пережите пан Володимир. - Мій розпач і тривогу правоохоронці сприйняли як власне нещастя. Усі разом ми ще раз кинулися обходити сусідні двори, вулиці, закинуті приміщення. Але марно.

Зволікати з пошуками було небезпечно. Адже, зі слів сина, батько вийшов з дому без верхнього одягу в кімнатному взутті, а надворі проймало холодом. Була ще одна важлива деталь – пенсіонер страждає на захворювання Альцгеймера, тому повноцінно усвідомлювати небезпеку не може, тим більше, що недуга провокує втрату пам’яті. На підмогу колегам виїхав інспектор-кінолог з чотирилапою помічницею Еммою.

- Декілька разів я виводив собаку на вулицю, та вона не брала сліду, - згадує інспектор-кінолог Андрій Бурдельний. – Навпаки, поверталася назад на подвір’я, до огорожі, що відділяє сусідське обійстя. По ту сторону бігав собака теж породи німецька вівчарка, тому складалося враження що Емма рветься до нього. Та коли ми обійшли сусідське подвір’я, моя помічниця впевнено повела вгору, у бік лісу. Вже за декілька хвилин правоохоронці побачили старенького дідуся.

Коли правоохоронці привели пенсіонера до хати, син не міг повірити, що буквально декількасот метрів відділяли його від найріднішої людини і саме ця відстань, яку пенсіонер назад подолати сам не зміг би, й стала б смертельною пасткою для важкохворого чоловіка.

- Я безмежно вдячний правоохоронцям за те, що батько живий, що він зі мною. Повірте, така допомога ціни немає, - витираючи сльози радості, дякує пан Володимир. - Двері моєї домівки завжди відчинені для цих людей і для їхньої чотирилапої помічниці у мене теж знайдеться гостинець.

Що врятувала людське життя півторарічна Емма, либонь, не усвідомлює. Та розуміє – зробила справу добре, бо отримала похвалу від наставника і маленьку «премію» у вигляді кістки від незнайомих людей.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ