На Хмельниччині Самооборона легалізує свою діяльність

На Хмельниччині Самооборона легалізує свою діяльність

08.03.14 16:09 0 936
У райцентрі Полонне місцеві активісти першими в області зареєструвалися як громадське формування під назвою «Народна Самооборона Майдану» і відтепер допомагають працівникам міліції в охороні громадського порядку на цілком законних підставах.

Уже близько тижня в Полонному функціонує нове громадське формування під назвою «Народна Самооборона Майдану». Жителі міста звикають до того, що поряд із людьми у формі службу по охороні громадського порядку несуть місцеві активісти із жовто-блакитними пов’язками на руках. Здебільшого люди ставляться до такої ініціативи позитивно. Мешканці довколишніх сіл не проти, щоб подібні формування створювалися і на їхній території.

За словами керівника штабу громадського формування Віктора Пасіщука, представники місцевої Самооборони вирішили, що з перших днів будуть діяти виключно у правовому полі, тому на зборах прийняли рішення про створення громадського формування, усі потенційні члени написали відповідні заяви, склали статут. Документи були погоджені з керівництвом Полонського райвідділу міліції, після чого депутати міської ради надали організації офіційного статусу.

Віктор Вікторович наголошує на тому, що їхнє формування є позапартійним, і основним його завданням є допомога правоохоронцям у забезпеченні законності і порядку в місті. Серед активістів — депутати міської та районної рад, колишні військовослужбовці, вчителі, підприємці, студенти. На в формуванні уже більше 50 членів. Наймолодшому із них 19 років, а найстаршому — 53.

— Усі члени громадського формування повинні пройти спеціальні перевірки, навчальний курс, який їм організують в Полонському райвідділі міліції, і тільки після цього кожен із них отримає відповідне посвідчення, — продовжує Віктор Пасіщук.

Заступник начальника Полонського РВ УМВС Юрій Мельник каже, що громадські помічники заступають як в піші, так і в автопатрулі кожного дня. Перед виходом на маршрут їм разом з міліціонерами проводять детальний інструктаж, під час якого наголошують на заходах особистої безпеки та вимогах до спілкування з людьми.

— Присутність представників Самооборони дисциплінує водіїв та згладжує конфліктні ситуації. У правовому полі це забезпечує повноту зібраних матеріалів та доказової бази правопорушень, — ділиться першими враженнями від співпраці з громадськими активістами старший інспектор ВДАІ Полонського РВ УМВС Валерій Прокопчук.

Узагальнюючи, можна сказати, що такою співпрацею задоволені усі три сторони — і правоохоронці, і представники Самооборони, і, що головне, місцева громада. Люди сподіваються, що вона дасть гарні результати у майбутньому.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На заході України до ...

КОМЕНТАРІ