На Житомирщині правоохоронці викрили зловживань з бюджетними коштами на 2 млн гривень

На Житомирщині правоохоронці викрили зловживань з бюджетними коштами на 2 млн гривень

08.03.14 10:06 0 1101
Оперативники Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС у ході перевірки фінансування бюджетних програм встановили факти завищення обсягів та вартості будівництва житлового комплексу по державній програмі «Доступне житло». За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву упродовж 2012-2013 років з державного бюджету фінансувалось будівництво 9-ти поверхового 178-квартирного будинку у м. Житомирі. До загального комплексу, який нині частково здано в експлуатацію, входять підсобні приміщення та паркінг на 36 місць.

Однак у ході перевірки використання бюджетних коштів оперативники УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області встановили серйозні зловживання зі сторони підрядчика, який безпосередньо виконував будівельні роботи.

- Нами було встановлено значне завищення реальних обсягів та вартості проведених робіт, - прокоментував начальник УДСБЕЗ Юрій Крошко. – У результаті протиправної діяльності керівника та інших службових осіб закритого акціонерного товариства штучно збільшено витрати на будівництво на 2 мільйони гривень.

Відтак саме на цьому суму завдано збитків державному бюджету і, зокрема, програмі «Доступне житло».

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, встановлюється уся схема заволодіння коштами, подальше їх призначення та використання, а також причетні особи.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ