Хороший настрій не менш ефективний, ніж знеболюючі препарати, – вчені

Хороший настрій не менш ефективний, ніж знеболюючі препарати, – вчені

09.03.14 16:00 0 869
Науковці з університету Манчестера з’ясували: позитивний настрій допомагає пацієнтам з артритом зменшити гостроту болю. При цьому, ефект виникає навіть сильніший, ніж від прийому знеболюючих.

Про це пише The Daily Mail.

Дослідники перевірили це на прикладі 120 добровольців, яких розбили на три групи (норма, артритна група, група з фіброміалгією). Учасникам нагрівали руку, при цьому відслідковуючи мозкову активність добровольців. У такий спосіб вчені намагалися зрозуміти, чому люди з артритом відчувають більший біль, ніж інші.

Як з’ясувалося, очікування болю підвищувало активність острівкової частини кори головного мозку. Це визначало тривалість і силу болю. Таким чином, борючись із болем, варто починати з мозку.

До речі: хворим на остеоартрит необхідні больові відчуття, щоб знати, як прогресує захворювання. Загалом у людей з постійними болями лобова частина кори мозку, що відповідає за прийняття рішень, гірше контролюється іншими зонами мозку. Тому людина не здатна виробити позитивні способи, що дозволяють долати біль. Це актуально як для артриту, так і для фіброміалгії. Тому важливо, щоб пацієнт менше переживав з приводу свого стану. Цього можна досягти за допомогою медитації.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щоби вилікуватись, ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ