В Закарпатській області в міліції працюють жінки з характером

В Закарпатській області в міліції працюють жінки з характером

09.03.14 15:38 0 938
Особовий склад міліції щороку поповнюється представницями прекрасної статі. Це - не мода, а об’єктивна закономірність та суспільна потреба.

в Мукачівському міському відділі міліції працює 36 атестованих жінок-правоохоронців. Жінки в погонах не бояться важкої і відповідальної роботи. Обравши собі міліцейську долю, вони працюють слідчими, дільничними, в оперативних службах (карний розшук, кримінальна міліція у справах дітей), режимно-секретному відділі, штабі, відділі кадрів та секторі зв`язків з громадськістю.

Про те, що жінки-правоохоронці - ніжні, тендітні жінки, колеги, скажемо відверто, в міліції згадують лише раз на рік - на 8 Березня. І тільки в цей день оточують їх турботою й увагою. В решту ж часу вони для всіх, в першу чергу, просто дільничні, слідчі, «опери»… сильні, рішучі й відважні. Хоча, як стверджують самі жінки в погонах, з іншим характером в правоохоронних органах довго не затримаєшся.

У слідстві Мукачівського міськвідділу працює 10 жінок. Часто саме від них залежить людське життя, відчуття справедливості для тих, хто, можливо, вже зневірився у сьогоденні. Від їхніх професійних дій врешті-решт залежить, на яку сторону переважать терези Феміди. Їхній обов'язок – це пошук істини у заплутаних обставинах кримінального провадження.

Напередодні свята 8 Березня ми вирішили поспілкуватися з найдосвідченішими жінками мукачівської міліції. Минув не один рік з того дня, як вони працюють в системі МВС. До їхніх кабінетів ніколи не закриваються двері. Вони, слідчі, завжди готові вислухати, порадити, зрозуміти і підтримати.

Ганна Звонар - старший слідчий слідчого відділення Мукачівського міськвідділу міліції, 21 рік життя віддала вона міліцейській справі. Працювала в інспекції у справах неповнолітніх, службі дізнання, і ось уже майже 20 років – у слідстві.

Ганна Юріївна згадує далекий 1995 рік – саме тоді вона вперше взяла до рук Кримінальний кодекс як слідча. На запитання, чим причарувала її служба в міліції, і чи не шкодує вона про свій вибір, Ганна Юріївна пояснила: «Тоді я обрала не просто життєвий шлях – я обрала собі долю. Не скажу, що мені легко, але я жодного разу не пошкодувала про свій вибір, бо на міліцейській службі завжди почувалася комфортно».

Підполковник міліції Звонар пам`ятає чи не усі справи, які доводилось їй розслідувати. Згадує випадок, коли до 6 років позбавлення волі засудили начальника шахти з м.Луганськ. Поважний чоловік, відпочиваючи в Карпатах, викрав із замку «Паланок» в Мукачеві фамільний герб графа Шенборна. Це була одна з перших справ, коли довелось людину «відправити» за грати, згадує пані Ганна. Далі були сотні справ, підозрюваних, потерпілих… Однак, незважаючи на величезне навантаження, купу буденної роботи з паперами і людьми, жінка не шкодує про свій вибір. Її репутація обізнаного професіонала вкотре спростовує існуючий стереотип, що робота в міліції – не жіноча справа.

Роботу в Мукачівському міськвідділі майор міліції Євгенія Зубак розпочала з відділу кадрів. Далі було дізнання.

- Незважаючи на те, що на посаді дізнавача я була недовго, це була добра школа, як для майбутнього слідчого, - каже пані Євгенія. - Мій вибір працювати слідчим був зумовлений кількома причинами. Це і бажання бути корисною людям, і прагнення боротися з негативними явищами в суспільстві, і, звичайно ж, романтика. Тоді я обрала не просто життєвий шлях – я обрала собі долю. І ні на мить не пошкодувала про свій вибір.

Зараз у молодої слідчої позаду вже 10 років нелегкої служби в правоохоронних органах. Але, щоб досягти позитивного результату в роботi, потрiбно повнiстю вiддаватися улюбленiй справi. I, незважаючи на всi труднощi й складностi служби, Євгенія впевнена, що слiдчий – її професiя за покликанням.

Валентина Химинець – слідчий слідчого відділення, капітан міліції. 14 років служить вона у правоохоронних органах. Звичайно, бути жінкою-слідчим непросто, потрібно бути наполегливою, завжди йти до своєї мети, бути терплячою та неупередженою. Мало бути просто хорошим слідчим, щоб вибудувати грамотну роботу з підозрюваними, потерпілими, свідками. Однак пані Валентина переконана, що ніколи не буде зупинятись на досягнутому. Закінчивши профільний вуз у м.Києві, Валентина Василівна має намір удосконалювати свої практичні навики і в науковій сфері. Водночас жінка запевняє, що нема нічого важчого, як бути професійним працівником і хорошою мамою.

- Наша служба вимагає від нас величезного напруження фізичних і духовних сил, адже від нашого професіоналізму та моральних якостей залежить доля людини, її віра у справедливість та непорушність законів, - каже моя співрозмовниця.

Робота слідчого забирає в цих жінок левову частку часу, іноді це праця без свят і вихідних. Але міняти свій фах ніхто з них не збирається, бо кажуть, що в іншій сфері їм буде нецікаво...

Усі жінки в погонах – красиві, молоді, енергійні. Адже усіх їх об’єднує любов до чоловічої професії, якій вони надають свого жіночого шарму, жіночої логіки й ерудиції.

Зі святом вас, колеги!

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рішення про операцію ...
Наступна новина: Щоби вилікуватись, ...

КОМЕНТАРІ