Інформаційний корпункт підтримки ВМС України: хроніка подій –6- 7 березня

Інформаційний корпункт підтримки ВМС України: хроніка подій –6- 7 березня

09.03.14 09:44 0 893
6-7 березня. За повідомленнями офіцерів Кримського медіа центру Міністерства оборони України блокада знята з частин у населених пунктах Саках, Новоозерному, Євпаторії. Заблоковані українські частини в населених пунктах Керчі, Перевальному, Феодосії, аеродром у Бельбеку. Переговори ведуться на рівні військових керівників і керівництва міста Севастополя Можливі позитивні результати і поступки – так стверджує звернення в.о. командувача ВМС ЗС України, контр-адмірала Сергія Гайдука. Захоплений гелікоптер з українськими і закордонними журналістами вдалося шляхом переговорів звільнити. Він під «ескортом» двох російських бойових гелікоптерів Мі-24 покинув місто Севастополь.

За телефонограмою від командира протичовнового корвета ВМС ЗС України «Тернопіль» капітана 3 рангу Максима Ємельяненко ніч з 06-07 березня екіпаж корабля провів у несенні служби у штатному режимі. Бойова одиниця українського флоту корвет «Тернопіль» перебуває у Севатопільській гавані та повністю готовий до оборони. 6 березня в районі пірса навпроти корвета знаходилось близько 20 козаків з місцевої «самооборони», військовослужбовців спеціального призначення у зеленій формі з новітніми зразками стрілкових озброєнь, що характерні тільки для ЗС Росіїської Федерації, поблизу не видно. Навпроти нашого «Славутича» теж перебуває одне спеціалізоване судно.

Почесному громадянину Тернополя, командиру флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» Роману П’ятницькому присвоєно чергове військове звання – капітан 1 рангу. Фрегат нещодавно повернувся з далекого походу з акваторії Аденської затоки Індійського океану, де чотири місяці виконував з честю завдання у рамках протипіратських операцій: НАТО «Океанський щит», ЄС «Аталанта». Як повідомив телефоном Роман П’ятницький, усі члени екіпажу у доброму здоровї і готові до виконання наказів і завдань командування ВМС ЗС Укураїни. Фрегат прибув у порт міста Одеси.

7 березня, 20.00. За телефонним повідомленням командира протичовнового корвета «Тернопіль», капітана 3 рангу Максима Ємельяненка, ситуація в зоні базування корвета у заблокованій Севастольській гавані залишилася без змін. Судно-буксир, що блокує корвет, стоїть на тому самому місці, козаків місцевої «самооборони» в районі пірсу причалу не видно. Екіпаж корвета, як і екіпажі інших заблокованих українських кораблів, несуть службу у штатному режимі і готові до оборони.

Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України.

Фото автора

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ