У Тернополі молилися за військовослужбовців у Криму

У Тернополі молилися за військовослужбовців у Криму

11.03.14 13:36 0 612
8 березня на Театральному майдані у Тернополі відбувся спільний молебень Українських Церков за військовослужбовців Збройних Сил України, які зараз несуть службу на кримському півострові та за матерів, котрі виховали справжніх патріотів держави.

Перед тернополянами виступив військовий історик Ігор Крочак, який розповів про великі здобутки моряків-українців починаючи від Київської Русі і до сьогодення, звернувся він і до росіян нагадуючи, що без таких відомих морських імен українського походження як Юрій Лисянський, Павло Нахімов, Василь Завойко, Платон Гамалія і інших не було б тієї історії флоту яку ми знаємо. Згадав він і про події твореня Українского Флоту у період Визвольних змаганнь Української революції 1917-1921років, порівняв їх з шніми та наголосив на стратегічній важливості Чорного моря для України і вітчизняного флоту на ньому, для економічного розвитку України.

Секретар Тернопільської міської ради Ігор Турський розповів про шефство і допомогу тернополян екіпажу корвета «Тернопіль», своє спілкування з командиром, офіцерами та членами екіпажу. Закликав тернополян допомагати екіпажам наших кораблів і бути готовими до захисту суверенітету і незалежності України.

Також до тернополян звернувся депутат Тернопільської обласної ради, заступник Тернопільського міського голови з гуманітарних питань Леонід Бицюра, котрий зазначив на важливості сьогоднішнього дня для цілісності і незалежності України та про всебічну підтриму українських воїнів у Криму.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина відзначає ...
Наступна новина: Общая информация о Джили ...

КОМЕНТАРІ