Луцьк: у місті прибирають вулиці та тротуари після зими

Луцьк: у місті прибирають вулиці та тротуари після зими

11.03.14 15:14 0 863
На оперативній нараді про роботу із зимового утримання вулиць та тротуарів міста доповідав директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький.

Він почав свій виступ з того, що цьогорічна зима була прихильною до комунальників. Забезпечення належного стану міської території в зимовий період, утримання та очищення території міста проводилося наступною технікою: ЛСКАП „Луцькспецкомунтранс” – 6 автомобілів посипально-відвалочних на базі МАЗ, 3 – погружчика, 1 – підмітальна щітка з відвалом на базі автомобіля ЗІЛ-130, 2 – самоскиди на базі КАМаЗ, 2 – самоскиди на базі ГАЗ-53, 1 – самоскид на базі ЗІЛ-130, 1 – грейдер, 1 – трактор МТЗ-80 з відвалом.

Також при необхідності залучалась техніка інших підприємств: ДПМК – 2 грейдери, ПП „Сметана” – 2 грейдери, МП «Шлях» - 1 грейдер.

Заготовлено – 4000 т піщано-соляної суміші, та 2000 т щебенево-соляної.

Для утримання тротуарів та дворових територій в зимовий період житлово-комунальними підприємствами міста використовується наступна техніка:

ЖКП № 2 – тротуарно-прибиральна техніка з навісним обладнанням – один трактор Т-25 та один Т-30, виставлено 16 ящиків з щебенево-соляною сумішшю.

ЖКП № 3 – тротуарно-прибиральна техніка з навісним обладнанням – два трактори Т-30 та один погружчик на базі ЮМЗ, виставлено 44 ящики з щебенево-соляною сумішшю.

ЖКП № 7 – тротуарно-прибиральна техніка з навісним обладнанням – один трактор Т-25 та два Т-30, виставлено 42 ящики з щебенево-соляною сумішшю.

ЖКП № 11 – тротуарно-прибиральна техніка з навісним обладнанням – один трактор Т-25 та один Т-30, виставлено 21 ящик з щебенево-соляною сумішшю.

Товариство „М.Ж.К.” – тротуарно-прибиральна техніка з навісним обладнанням – один трактор ЛЖТ-1850 та один на базі трактора ЮМЗ-6, виставлено 19 ящиків з щебенево-соляною сумішшю.

ЛСКАП „Луцькспецкомунтранс” – виставлено 21 ящик з щебенево-соляною сумішшю.

Підприємством „Руфусів” – виставлено 42 ящиків з щебенево-соляною сумішшю.

Також для прибирання тротуарів на прибудинкових територіях використовується п’ять одиниць ручної снігоочисної техніки Texas Handy Sweep.

Станом на 01.03.14 р. житлово-комунальними підприємствами міста для посипки тротуарів використано 252 т щебенево-соляної суміші та застосовувалося 18 одиниць техніки. На очистці тротуарів від снігу та посипці загалом технікою житлово-комунальних підприємств відпрацьовано – 1244 мотогодин.

Станом на 01.03.14 р. з метою забезпечення нормального стану вулично-шляхової мережі використано 3950 т піщано-соляної суміші та щебенево-соляної суміші. За аналогічний період минулого року висипано 8954 т протиожеледної суміші.

Для вивозу снігу з території міста надали безоплатну техніку ТзОВ «Волиньзернотрейд» один погружчик та два великовантажні самоскиди, ТзОВ «Луцьксантехмонтаж» один погружчик та два великовантажні самоскиди, «Житлобуд-2» один погружчик та один великовантажний самоскид.

Станом на 01.03.14 р. виконано робіт на суму 1 344,4 тис. грн з утримання вулично-шляхової мережі міста в зимовий період 2013-2014 років та заготівлю протиожеледних матеріалів.

З метою забезпечення належного санітарного стану на території міста Луцька з міського бюджету заплановано виділити кошти в сумі 7, 52 млн грн на прибирання та 600,0 тис. грн на утримання в належному стані території вздовж русел малих річок на території міста. Станом на сьогоднішній день розпочато масове прибирання міста від сміття та бруду житлово-комунальними підприємствами міста, ЛСКАП «Луцькспецкомунтарн» та ПП «Руфусів» з використанням спецтехніки та двірників.

В місті з 07 березня до 16 травня 2014 року триватиме загальноміська акція «Екологічний квартал», під час якої планується:

- забезпечити санітарне очищення загальноміських територій, очищення вулиць від сміття та піску після зими, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, проведення комплексу робіт квіткового оформлення та впорядкування зелених насаджень загального користування та інших об’єктів, масового перебування і відпочинку населення;

- приведення до належного естетичного та санітарного стану прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, дитячих, спортивних та господарчих майданчиків;

- санітарне очищення та упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятників, братських могил. Доповідач подякував лучанам, які цими днями активно прибирають біля своїх будинків. Він попросив жителі приватного сектору не викидати сміття на вуличні мережі.

Міський голова Микола Романюк звернувся до доповідача з проханням належно прибрати вулиці міста від піщано-соляної та щебенево-соляної суміші. Також доручив більше уваги прибілити благоустрою мостів. Потрібно їх підремонтувати і пофарбувати.

Міський голова закликав активніше брати участь в загальноміській екологічній акції «Екологічний квартал», до Великодня прибрати місто та побілити дерева. Він доручив Луцькому спеціальному комунальному автотранспотному підприємству «Луцькспецкомунтранс» активніше заключити угоди з вивезення сміття у приватному секторі. Зокрема, є проблема щодо цього на вулицях Чернишевського, Ковельській, куди навіть привозять сміття із навколишніх сіл. Міський голова доручив залучити дільничних інспекторів, усі служби для наведення належного порядку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ