На Житомирщині правоохоронці спільно з громадськими активістами затримали заїжджих злодіїв

На Житомирщині правоохоронці спільно з громадськими активістами затримали заїжджих злодіїв

11.03.14 17:41 0 639
Трьох жителів Київської області затримали радомишльські міліціонери за підозрою у причетності до низки крадіжок з магазинів регіону завдяки пильності громадського активіста, який входив до складу патрульного наряду. Нині встановлена причетність молодиків до злочинів на території Радомишльського та Черняхівського районів області.

На підозрілий автомобіль у центрі міста Радомишля звернув увагу один з членів спільного патрульного наряду.

- Близько місяця тому було обікрадено мій магазин. Ми тоді переглянули з оперативниками записи камер відеонагляду й на одному з них був зафіксований схожий автомобіль: четвірка з причепом, - розповідає приватний підприємець, член громадського формування Іван Вікторович.

– Ми тоді перевірили власників усіх схожих транспортних засобів, зареєстрованих на території району та області, однак позитивного результату це не принесло, - продовжує начальник Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Тетерський. – Тож досудове розслідування тривало.

До присутності схожої машини уночі неподалік іншого магазину активіст поставився уважно й поділився своїми підозрами з іншими членами патрульного наряду. Поспостерігавши певний час за підозрілим авто, правоохоронці переконались, що дії незнайомців носять, принаймні, дивний, якщо не протиправний характер. Два пасажири четвірки вийшли в центрі міста й направились до магазину побутової техніки. Водій поспішив зникнути з місця й скерував автівку у сторону райвідділку міліції.

Як згодом з’ясувалось, він мав контролювати, коли виїде на виклик патрульний наряд міліції, допоки його спільники обкрадатимуть торгівельний заклад, і вчасно їх попередити про небезпеку. Про те, що правоохоронці за ними спостерігають, заїжджі «гості», звісно, не здогадувались.

Відтак, затримали трійцю на виїзді з міста із щойно викраденими речами у причепі. Ця крадіжка для усіх трьох стане, певно, останньою, принаймі, на найближчі 6 років. Саме такий термін позбавлення волі, передбачений ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, за якою розпочато провадження.

- Як з’ясувалось, затримані жителі Київської області, 20, 26 та 38 років. Розбивши скло у вікні підсобного приміщення, вони залізли до магазину побутової техніки й частину з неї викрали. Під час їх затримання усе було вилучено й згодом буде повернуто власникові.

Нині встановлено причетність чоловіків ще до низки крадіжок з магазинів у Радомишльському та Черняхівському районах. Відтак вирішується питання щодо обрання для них міри запобіжного заходу.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Організатора кримського ...

КОМЕНТАРІ