Петро Колодій: "Львівська обласна рада забезпечує повноцінне перебування кримців на Львівщині"

Петро Колодій: "Львівська обласна рада забезпечує повноцінне перебування кримців на Львівщині"

11.03.14 19:28 0 871
Львівська обласна рада дбає про необхідні умови для повноцінного перебування сімей кримців на Львівщині, зокрема, про забезпечення навчанням у дошкільних та загальноосвітніх закладах дітей, які разом з батьками приїхали на тимчасове проживання у Львівську область. Про це заявив голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій.

"6 березня у Львові та Львівській області було вирішено питання щодо організації навчання дев'ятьох дітей з Криму у загальноосвітніх школах. Шестеро дітей тепер навчатимуться у школі міста Великий Любінь Городоцького району, двоє дітей – у львівській російськомовній школі, ще одна дитина – в місті Східниця Дрогобицького району, – зазначив Петро Колодій. – Зараз через Департамент соціяльного захисту населення ведеться облік всіх жителів Криму, які прибули в нашу область, визначають їхні потреби, зокрема, й щодо навчання дітей. Окрім того, багато дітей буде влаштовано в позашкільні заклади виховання – гуртки, музичні школи, спортивні секції".

Також свободівець зауважив, що важливим моментом перебування кримців на Львівщині, а особливо тих, які приїжджають сюди з дітьми, є забезпечення належної медичної допомоги, якщо така знадобиться. "До нас приїхала сім'я з Криму – бабуся, мама та її четверо дітей. Одна дівчинка з вадами слуху, а тому для неї необхідна кваліфікована допомога. Розуміючи це, ми звертатимемося до медичних працівників із проханням про надання такої допомоги", – зазначив Петро Колодій.

Голова Львівської обласної ради також звернувся до підприємців, які готові допомогти кримцям. "Є люди, які приїжджають до Львова з наміром залишитися тут назавжди. До прикладу вчора приїхали жінка з сином. Пані в Криму працювала викладачем англійської мови, а її син – дитячим лікарем-реабілітологом. Кримці давно вподобали місто Львів, вони відчули справжню гостинність галичан та часто висловлюють бажання тут жити".

Не менше важливим фактором забезпечення повноцінного перебування кримців у Львові та області є організація їхнього дозвілля. "До мене звертаюся депутати обласної ради, які готові долучитися до організації екскурсій містом Львовом та іншими населеними пунктами області, відвідин театрів, музеїв та храмів. Також до Львівської обласної ради звернувся відомий львів'янин Петро Радковець, який запевнив, що буде проводити спеціяльні екскурсії для жителів Криму", – відзначив Петро Колодій.

"Закликаю наших гостей з Криму, які хочуть влаштувати дітей у дошкільні чи загальноосвітні навчальні заклади, а також тих, хто має бажання цікаво провесті дозвілля на Львівщині, зголошуватися за номерами телефонів гарячої лінії Львівської обласної ради: 0-800-501-727, а також Львівського обласного контактного центру: (032) 235-73-73. ви повинні відчути, що жителі Львівщини разом з вами", – наголосив голова обласної ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: Олег Сиротюк ...
Наступна новина: Свободівці Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ