У Львівській області ярослав Кравченко взяв участь в освяченні пам'ятника Тарасові Шевченку в Підгірцях

У Львівській області ярослав Кравченко взяв участь в освяченні пам'ятника Тарасові Шевченку в Підгірцях

11.03.14 18:37 0 763
6 березня 2014 року на території Музею-заповідника "Підгорецький замок", що у Підгір'ях на Львівщині, відбулося освячення пам'ятника Тарасові Шевченку. В урочистостях взяв участь депутат Львівської обласної ради свободівець Ярослав Кравченко.

"шня подія пов'язана зі світлою пам'яттю трьох видатних людей: з Тарасом Шевченком, 200-ліття від дня народження якого ми відзначаємо цього року, з Героєм України Борисом Возницьким, який мріяв про встановлення цього пам'ятника, та з ім'ям Євгена Дзиндри – автора пам'ятника, який рівно 50 років тому з демнянського каменю вирізьбив це погруддя", – зазначив націоналіст у своєму вітальному виступі.

Як зазначили учасники заходу, встановлення цієї скульптури – це втілення одного з проєктів Героя України Бориса Возницького. Саме він знайшов інформацію про те, що у 1861 році в Підгорецькому монастирі отців Василіян відбулася перша в Україні панахида за Тарасом Шевченком. Борис Возницький вирішив відзначити цей факт встановленням пам'ятника Кобзарю.

З його ініціативи 23 травня 2003 року на фасаді Підгорецького замку було встановлено пам'ятну дошку. Щоби привернути увагу громадськості до постати Тараса Шевченка Борис Возницький також планував відкрити пам'ятник Кобзареві. Для цього Борис Григорович відібрав та привіз скульптурне зображення автора Євгена Дзиндри. Нині задум Героя України втілила його донька, яка є генеральним директором Львівської національної галереї мистецтв, Лариса Разінкова–Возницька та завідувач музею-заповідника "Підгорецький замок" Світлана Мостова разом із трудовим колективом.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ