У Львівській області жовківські свободівці нагородили призерів конкурсу "Іду до тебе я, Тарасе"

У Львівській області жовківські свободівці нагородили призерів конкурсу "Іду до тебе я, Тарасе"

11.03.14 15:05 0 767
6 березня 2014 року з нагоди відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка Жовківський районний відділ освіти провів конкурс поезії "Іду до тебе я, Тарасе", в якому в номінаціях "Читці" і "Поети" змагались учні 8–11 класів. Уже вчетверте до нагородження освідчених дітей Жовківщини долучається районна організація ВО "Свобода".

Цей конкурс став традиційним, він відбувається вже 14 років поспіль. Талановитих декламаторів патріотичної поезії та юних авторів власних віршів націоналісті нагородили пам'ятними призами та грамотами від ВО "Свобода". Варто наголосити, що цього року тематикою більшості авторських робіт учнів стала Революція Гідності.

Привітала переможців помічник-консультант депутата Львівської обласної ради Володимира Тістика свободівка Марія Іванець. "Шевченко був даний українській землі як Пророк для визволення. Його подвижницьке життя можна назвати мучеництвом в ім'я нової, незалежної, соборної, справедливої України. Крізь століття Кобзар промовляв до нас могутнім голосом свого "Заповіту": "…вставайте. Кайдани порвіте. І вражою злою кров'ю волю окропіте!". Цей голос піднімав на повстання українські армії у минулому столітті, аби зі зброєю в руках виганяти з рідної землі окупанта. А в час незалежності Шевченків "Заповіт" не припинив бути актуальним. По-новому зазвучав заклик: "Кайдани порвіте!", бо українцям довелося позбуватися внутрішнього ворога – власної байдужості та недбальства. Зрештою, до 200-літнього ювілею здійснився Тарасів заповіт – українська Революція Гідності довела, що наш народ звільнився від духовних пут. Великою ціною життів Небесної сотні ми здобули право на нове справедливе майбутнє. Пам'ятаймо ж наших героїв та будьмо гідними синами й дочками нової Української держави", – зазначила націоналістка.

Нагадаємо, що Жовківська районна організація ВО "Свобода" тісно співпрацює з районним відділом освіти і повсякчас долучається до відзначення та заохочення обдарованих дітей.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку відзначають ...

КОМЕНТАРІ