Тернопільці з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка утворили багатокілометровий живий ланцюг єднання

Тернопільці з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка утворили багатокілометровий живий ланцюг єднання

11.03.14 12:23 0 661
9 березня 2014 року в день народження Тараса Шевченка тернопільці утворили велелюдний символічний ланцюг єднання через центральні вулиці міста від Збаразького кільця до площі Перемоги, який сягнув близько чотирьох кілометрів. Участь в акції взяли близько 6 тисяч осіб, більшість з яких були із національною символікою. До акції долучилися школярі, студенти та усі небайдужі тернопільці та гості міста.

"Такі ланцюги єднання організовані у багатьох обласних центрах нашої держави. Цими діями ми демонструємо, що українці є великою нацією. В цих дуже непростих умовах ми показуємо єдність і готовність спільно боронити свою державу, захищати свободу і незалежність. Окрім цього, саме ця акція показує те, що в теперішніх умовах ми вже скинули з себе ті кайдани. Раніше ті, хто навіть не були українцями і будучи при владі тероризував народ, вказували нам, що і як ми маємо робити. Зараз ситуація змінилася. Люди мають розуміти, що влада зобов'язана стати іншою. Кожен повинен впливати, контролювати, пропонувати владі те, що саме вони мають робити, поєднуючи народну думку із думкою органів влади. Ми всі повинні діяти разом, спільно працювати заради того, щоби в нашій незалежній та соборній державі був мир та спокій", – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації свободівець Олег Сиротюк.

"Метою акції є демонстрація того, що вся Україна єдина. До пропозиції зробити живі ланцюги через центральні вулиці обласних центрів приєдналися: Київ, Житомир, Чернігів, Харків, Херсон, Донецьк, Дніпропетровськ та багато інших населених пунктів. Акція є доволі велелюдною та організована лише з державними прапорами. Ми вважаємо, що цим українці підкреслюють своє єднання, яке зараз є як ніколи актуальним", – наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", керівник Штабу національного спротиву Тернопільщини Володимир Стаюра.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=akOzo-CzleE

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині за ...
Наступна новина: На Тернопіллі продавчиня ...

КОМЕНТАРІ