На Тернопіллі у Гукові свободівці вшанували пам'ять Романа Шухевича

На Тернопіллі у Гукові свободівці вшанували пам'ять Романа Шухевича

11.03.14 18:19 0 698
5 березня 2014 року минуло 64 роки з дня загибелі генерал-хорунжого УПА, Героя України Романа Шухевича. Легендарний командир був талановитим стратегом, конспіратором і організатором військової справи.

На мітингу в с. Гуків, що на Тернопільщині, під державними та свободівськими прапорами зібралося близько ста людей. Урочистостям з вшанування справжнього Героя України не завадили несприятливі погодні умови. Приїхали мешканці Тернопільської та Хмельницької областей, духовенство та активісти Майдану. Участь у заходах також взяли члени Борщівської та Кам'янець-Подільської районних організацій ВО "Свобода".

Після панахиди, яку провели представники різних українських конфесій, відбулися виступи керівництва області, побратимів з Тернополя та покладання квітів.

"В кожному селі та містечку є могили повстанцям. По всій Україні ці могили є символом багатостолітньої боротьби за свою державність на своїй землі. В такі поминальні дні ми маємо пам'ятати, що останнім часом місць де стоять свічки, де проливалася кров, де встановлюють хресті стало набагато більше, бо віднині є новітні герої – це молоді хлопці та дівчата, які в умовах мирного протесту віддали свої життя за те, щоби ця держава стала іншою. Ті люди подарували нам можливість жити і змінювати країну, тож нині наше спільне відповідальне завдання полягає у розбудові держави, заради майбутнього дітей, онуків і пам'яти про тих людей, які боролися за нашу держність. До усіх наших героїв УПА, українського підпілля, десидентів та багатьох інших, хто боровся та покладав життя, тепер додалися новітні герої. Вічна їм пам'ять!", – зазначив новопризначений голова Тернопільської ОДА свободівець Олег Сиротюк.

У своєму виступі голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра настановляв присутніх на боротьбу. "За три місяці українці довели, що ми не просто народ, а – нація; довели, що перемагають будь-яку агресію, навіть незважаючи на відсутність зброї і повноцінного захисного спорядження. Впевнений, що не має значення чи там стояв росіянин, чи білорус чи українець, бо всі, хто відчував в душі цей поклик серця і боровся за цю державу, стали єдиними, всі стали українцями. Віднині має початися відбудова нашої держави після тої нечисті, яка стільки часу царювала на цій землі", – зазначив свободівець.

Голова Борщівської районної організації ВО "Свобода" Ярослав Галяс у своєму виступі зазначив: "Як свого часу хлопці Шухевича та Бандери здіймалися у бій за Україну, так нині змушені боротися і ми. Знову Україна стоїть на перетині двох світів, рятуючи европейську цівілізацію від азіятської чуми. Як сказано в Декалозі українського націоналіста: я дух одвічної стихії, що зберіг тебе від татарської потопи і поставив на грані двох світів творити нове життя. Тож будьмо гідними героїв УПА, берімо собі за приклад Романа Шухевича, жертвуймо всім заради України, бо ми є центром цивілізації. Слава Україні!".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Карпати" хочуть аудиту ...
Наступна новина: Закарпатська ...

КОМЕНТАРІ