Роман Навроцький: Україні потрібно відмовитися від російського газу і закінчити будь-яку співпрацю з режимом зовнішньої окупації

Роман Навроцький: Україні потрібно відмовитися від російського газу і закінчити будь-яку співпрацю з режимом зовнішньої окупації

11.03.14 16:40 0 718
Днями в Міненерго Російської Федерації повідомили про наміри підвищити вартість палива через борг України у 2 млрд. доларів. В українському Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пообіцяли в наступні місяці погасити заборгованість; у відомстві вже обмірковують можливість повністю відмовитися від російського газу в разі зростання тарифів або ескалації воєнного конфлікту. Вважаю, що Україні варто зупинити газову співпрацю з Росією, і відмова від їхнього блакитного палива була би правильним рішенням.

Швидше за все, наші сусіди вирішили збільшити ціну на газ не через значний борг, а через політичну ситуацію. Таким чином Росія просто намагається тиснути на Україну, розуміючи, що в умовах економічної кризи ми навряд чи зможемо платити за продукт дорожче і, ймовірно, йтимемо їм на поступки. Це черговий план знищити Україну, зчинити паніку серед громадян. Не досить того, що РФ нахабно вводить на територію нашої держави свої збройні сили, військову техніку, породжує розбрат між співвітчизниками, налаштовує жителів різних регіонів країни один проти одного, робить усе, щоби розділити наші землі і наших людей, особливо провокує і загострює конфлікт між мешканцями Криму, а російські ЗМІ намагаються показати простих українців, зокрема майданівців, як агресорів і бандитів.

Очевидно, що з державою-ворогом слід звесті економічні відносини до виправданого мінімуму. Ми – самостійна, незалежна держава, і зможемо знайти заміну російському газу, тим паче, що після останніх гострих подій в Україні майже весь світ до нас став більш лояльним, іноземні країни ставляться з розумінням до нашої держави і усвідомили, що Україна таки має європейське майбутнє. Нашим партнером може виступати тільки та держава, яка бажає нам успіху і розквіту, а не Росія, що бачить Україну в майбутньому не більш як своєю провінцією.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ