Росію не влаштовують пропозиції США про вихід із кризи навколо України – Лавров

Росію не влаштовують пропозиції США про вихід із кризи навколо України – Лавров

11.03.14 13:52 0 621
Запропонована США концепція пошуку виходу з кризи навколо воєнного вторгнення Росії до України «не дуже влаштовує» Москву, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив міністр, доповідаючи про становище президентові Володимирові Путіну в державній резиденції в місті Сочі, він проти того, що США говорять про «наявність нібито конфлікту між Росією і Україною» і про визнання нинішньої влади України. Лавров знову заявив, що ситуація з новою українською владою «створена державним переворотом», повідомила прес-служба Кремля.

За словами Сергія Лаврова, у п’ятницю державний секретар США Джон Керрі передав йому «папір» із цими неприйнятними для Росії пунктами, а на пропозицію Москви прибути з візитом перетелефонував у суботу про те, що хоче відкласти цю поїздку. Відтак, сказав Лавров, Керрі переслав «новий, додатковий папір», який знову викликав у Москві «дуже багато питань».

За словами Лаврова, він підготував пропозиції Росії у відповідь і хоче доповісти про них Путіну. На цьому прес-служба Кремля поставила трикрапку і про суть цих пропозицій не повідомила.

Згаданий Лавровим документ США, переданий у п’ятницю, з’явився після розмови президента США Барака Обами з російським президентом. У тій розмові, як повідомив Білий дім, Обама наголосив Путіну: дії Росії порушують суверенітет і територіальну цілісність України, і це привело США до низки кроків у відповідь у координації з європейськими партнерами.

Іще є можливість вирішити становище дипломатичним шляхом, із урахуванням інтересів Росії, народу України і міжнародної спільноти, сказав тоді Обама. Цей шлях передбачає, що уряди України і Росії проводять прямі переговори за сприяння міжнародної спільноти, міжнародні спостерігачі забезпечать дотримання прав усіх українців, у тому числі й росіян за національністю, російські війська повертаються на свої бази, а міжнародна спільнота далі разом допомагає українському народові напередодні травневих виборів, зазначив американський президент російському.

А в суботу у згаданій Лавровим телефонній розмові Керрі попередив Москву, що її подальші дії в Україні «закриють будь-який простір, який іще лишається для дипломатії». Такими діями США вважають продовження Росією воєнної ескалації і провокацій у Криму та в інших частинах України, а також кроки до анексії Криму до Росії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ