В Закарпатській області інспектори ДАІ спільно з громадськими активістами виявлятимуть нелегальних автоперевізників

В Закарпатській області інспектори ДАІ спільно з громадськими активістами виявлятимуть нелегальних автоперевізників

11.03.14 16:50 0 648
В Україні та на Закарпатті зокрема постійно проходять різноманітні профілактичні заходи з попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирського автотранспорту. до таких заходів вперше залучилися представники громадськості.

Основною ціллю заходів було виявлення перевізників, які займаються діяльністю з пасажироперевезення без відповідних ліцензій та дозволів. Зазвичай «нелегальні» перевізники не обмежуються лише одним цим порушенням. Так, були виявлені як незаконно переобладнані мікроавтобуси, так і такі, які перевозили пасажирів у цілковитій темряві, у відділенні для перевезення багажу. Аби більше заробити, такі перевізники встановлюють більшу кількість сидінь, ніж передбачено комплектацією автомобіля, та саджають на два сидіння по три людини.

Оскільки спільно з інспекторами Державтоінспекції у рейді були представники громадських організацій, водії-порушники навіть і не намагалися сперечатися з правоохоронцями чи розповідати про свої «високі» зв’язки, які можуть захистити, а відразу визнавали неправомірність своїх дій.

Зі слів начальника сектору УДАІ УМВС Василя Філіпа, саме присутність громадськості так впливає на водіїв. Якщо громадські організації і надалі будуть брати активну участь у таких рейдах, порядок із «нелегальними» перевізниками вдасться навести у мінімальні строки. Аби в нашій державі стало дійсно добре жити всім верствам населення, всі без винятку повинні поважати закон.

Представник Правого сектору пан Михайло розповів, що разом з інспекторами ДАІ вони спільно наглядають за безпекою дорожнього руху вже декілька тижнів, ситуації бували різні, але вони завжди намагаються не допустити до конфлікту. Скажімо, пасажири однієї з маршруток були дуже незадоволені фактом переривання їх подорожі, і це зрозуміло. Але до справи залучили легального перевізника, який взяв на себе доставку людей до місця призначення.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Подяка українцям від ...

КОМЕНТАРІ