На Тернопільщині відбулося спецпогашення конвертів, випущених до 200-ліття Тараса Шевченка

На Тернопільщині відбулося спецпогашення конвертів, випущених до 200-ліття Тараса Шевченка

11.03.14 18:03 0 680
У населених пунктах, де перебував Тарас Шевченко на Тернопільщині, спеціальним штемпелем погасили конверти, випущені до ювілею Кобзаря.

Із 17 міст та містечок України, де відбувалися такі заходи, два відбулися на Тернопільщині. – у Почаєві та Вишнівці. Саме ці містечка відвідав на тернопільській землі наш великий Кобзар Тарас Шевченко.

«Дуже приємно, що шевченківський день ми на Тернопіллі відкриваємо в одному з міст, де перебував Шевченко. Наш Кобзар з’явився на українській землі у той час, коли наша українська спільнота перебувала у важкому стані вимушеної бездержавності, – наголосив заступник голови обласної ради Олег Боберський. – У той час, коли російський царат нищив українську культуру, саму згадку про українську історію, українське козацтво, з’явилася людина , яка своїм життєвим прикладом, своєю позицією та творчістю, стала носієм української культури та українства. Його слово впродовж двох століть піднімал покоління українців у боротьбі за власну державу. Це слово, за яким ішли люди, які творили українську спільноту,завдяки його слову люди записувалися у ряди січового стрілецтва, воювали за Українську народну республіку, його слова були на устах вояків УПА… Боротьба не завершилася, бо знову проти України повстав ворог. Ми повинні пам’ятати слова Тараса Шевченка – «і на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люде на землі».

До речі, саме за ініціативи заступника голови обласної ради Олега Боберського відбулося таке спецпогашення у Вишнівці та Почаєві.

Загалом випущено 798 тисяч конвертів, присвячених 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Таврія" і "Севастополь" ...
Наступна новина: Житомирські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ