Організатора кримського Євромайдану, вихідця із Львівщини, досі утримують російські екстремісти

Організатора кримського Євромайдану, вихідця із Львівщини, досі утримують російські екстремісти

11.03.14 17:44 0 594
У неділю вранці у Сімферополі викрали вихідця із Львівщини, організатора кримського Євромайдану Андрія Щекуна. За словами очевидців, чоловіка забрали із залізничного вокзалу люди у формі правоохоронців. Та згодом виявилося, що він потрапив до рук росіян. Телефон Андрія досі не відповідає.

Про це йдеться у ексклюзивному сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Андрій Щекун родом із села Тухля. Чоловік поїхав до Криму 20 років тому через астму. Там оселився і зайнявся активною громадською діяльністю. Завдяки його роботі у Бахчисараї вдалося зберегти українські класи, які хотіли закрити.

Під опікою Щекуна український дім відновив у Криму газету «Думка» . 2004 року українськомовне видАння припинило існування. Свого часу чоловік активно займався медіарозвитком. А в листопаді минулого року ініціював створення кримського Євромайдану.

Степан Щекун, батько викраденого активіста, розповів: «Я його просив: ти хворий, і якщо вже борешся за нашу долю за України, то хоч будь з народом разом, не виходи сам».

Коли ситуація в Криму загострилася, Андрієві почали погрожувати. Довкола дому розвішали листівки із текстом про те, що їхній сусід – «Кровавий прєдатєль Крима і поддєрживаєт прєступний мір». Тож Щекун терміново вивіз із Криму до рідної Тухлі свою дружину і трьох дітей. Спершу дружина хотіла залишитися з чоловіком, та їхній будинок у Бахчисараї розташований неподалік захопленої військової частини. Тож родина боялася, що Андрія могли шантажувати сім’єю.

Людмила Щекун, дружина викраденого активіста, каже: «За три дні до виїзду сюди ми вже просто не спали. Ми лежали на поготові з відкритими очима і здригалися від кожного шороху».

Учора ж, коли родина поверталася з церкви у Тухлі, почула від сусідів жахливу новину – їхнього батька та ще одного активіста викрали з вокзалу у Сімферополі. Саме того дня мала відбутися акція за мирне вирішення конфлікту, яку організував Андрій. За словами дружини активіста, він встиг зателефонувати знайомому, Айдиру Муждабі, і сказав, що його забрали працівники лінійної міліції і ведуть до відділку.

У понеділок родина зітхнула із полегшенням: Андрій живий-здоровий. Дружина певна, її чоловіка затримали, аби він не займався питанням референдуму у Криму. Людмила цілком підтримує діяльність чоловіка і зараз дуже хвилюється за його здоров’я. Той має бронхіальну астму, а раніше переніс інфаркт.

Рідні досі не мають зв’язку з Андрієм Щекуном, та все ж вірять, що з ним усе гаразд.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ