До майданівців у польських лікарнях щодня черга небайдужих з допомогою

До майданівців у польських лікарнях щодня черга небайдужих з допомогою

11.03.14 18:28 0 724
У польському місті Жешув на лікуються двоє євромайданівців, у Перемишлі п’ятеро. Щодня до них черга відвідувачів. Здебільшого це небайдужі земляки. Чоловіки забезпечені продуктами. Вони найбільше потребують уваги.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала львівська журналістка, яка відвідала потерпілих під час сутичок на Майдану, Ольга Швед.

Вона розповіла, що у Жешуві безкоштовно лікуються двоє –20-річний львів’янин Ігор Заставний (у хлопця ампутована нога, кульові поранення живота і руки) та Василь Аксенин із Чернівців (у чоловіка кульове поранення наскрізь, розірвані внутрішні органи, роздроблений таз).

«Приємно вразило, що до них черга відвідувачів – найбільше – українські студенти із Жешува», – зауважила журналістка.

Станом на зараз Ігор Заставний хоче тимчасово призупинити збір коштів на своє лікування. Його вибір журналістка пояснює тим, що протез ноги для хлопця виготовить консул Польщі. До Ігоря також надходять пропозиції щодо навчання в Україні і закордоном і щодо працевлаштування. Він всім вдячний, але каже, що іншим це потрібніше.

У Василя Аксенина із Чернівців найскладніша ситуація з усіх постраждалих. Йому 52 роки. Чоловік був різноробочим у Чернівцях, має двох синів. Його рана від кулі снайпера не заживає вже два тижні. Ще три місяці чоловік перебуватиме у лікарні, після того йому треба вставляти штучний суглоб. І лише через рік він зможе починати пробувати ходити. Поки що лікування безкоштовне, але його родина повністю залежить від нього. Тому йому дуже треба допомоги.

Його дружина поряд з ним, поки що залишила роботу. Тому родина потребує фінансової допомоги.

Рахунок сина – Юрія Аксенина:

* Приватбанк – 5211537434773144.

У Перемишлі п’ять українців. «Найважчий стан – у Романа, якому відірвало гранатою руку та кілька пальців на іншій руці. Для чоловіка вже домовляються про протез в Америці. Важкий стан в Арсенія, в якого в шиї досі снайперська куля – попереду операція. У Романа із Ходорова – роздроблений кульчовий суглоб, куля застрягла біля хребта. Йде на поправку. У ще одного – перебита нога, в іншого – осколки гранати застрягли в шиї. На жаль, хлопці з особистих причин називатися не хочуть. Щодо допомоги – кажуть, її вистачає, і поки що, все її», – пише Ольга Швед.

Вона зазначила, що поляки зробили усім родичам візи і вони не самі – повні палати людей. Так само українська діаспора з Перемишля приходить. Продуктів у них багато, головне – їм треба увага і новини з України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: «Як голова ...
Наступна новина: У Тернополі активістам ...

КОМЕНТАРІ