Більшість кримчан уже проти приєднання до Росії, – соцопитування

Більшість кримчан уже проти приєднання до Росії, – соцопитування

11.03.14 13:39 0 649
Станом на 10 березня в Україні немає жодного регіону,де в більшості своїй хотіли приєднання до Російської Федерації, і лише близько 41 % населення Криму хоче приєднання до Росії.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом « Демократичні ініціативи» Ілька Кучеріва, передає НБН.

«На сьогоднішній день ні в одному з регіонів немає навіть 50 % населення, які б хотіли приєднання Криму до Росії. Навіть у Криму таких тільки близько 41 %», – повідомила на сьогоднішній прес -конференції соціолог Ірина Бекешкіна.

За її словами, в цілому в Україні тих, «хто хотів би об’єднання України і Росії – 12 %».

«Це меншість. Найбільше таких людей у Криму. У Криму 41 % хотів би жити з Росією. І ще... в Криму бажання об’єднатися з Росією виникає після 50 років», – додала пані Бекешкіна.

Верховна рада Автономної Республіки Крим проголосував за проведення референдуму про статус автономії 16 березня. На референдум винесуть два питання: «Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації? « І «Ви за відновлення дії конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? «.

Після цього парламент Криму на позачерговому засіданні звернувся до президента Росії Володимира Путіна з питанням про те, чи готова Росія взяти АРК в свій склад.

Нагадаємо, в Криму вже надрукували бюлетені для референдуму про статус півострова, який пройде 16 березня. У понеділок, 10 березня, починають роботу територіальні комісії.

Керівництво Автономної Республіки Крим планує витратити близько $ 2 мільйонів на проведення референдуму, на який винесено питання про приєднання автономії до Росії.

У свою чергу уряд України готовий надати Криму ще більше прав і повноважень.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ