У Римі вшанували Шевченка та провели акцію проти російської окупації в Україні

У Римі вшанували Шевченка та провели акцію проти російської окупації в Україні

11.03.14 14:56 0 670
В неділю, 9 березня, в Римі з ініціативи УГКЦ в Італії та української громади італійської столиці відбулися заходи з відзначення 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка.

Про це повідомляє оргкомітет Євромайдану Рим.

Як зазначається, у соборі святої Софії відслужили літургію Василія Великого. Після літургії декілька сотень людей взяли участь у панахиді біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Представники УГКЦ та дипломати поклали квіти до монумента Кобзаря.

Фото Євгенії Полонської

Опісля відбулося шевченківське віче, під час якого читали вірші Тараса Шевченка та виконували пісні на слова Кобзаря. На закінчення присутні переглянули літературно-мистецьку програму «Шевченкова молитва».

Фото Євгенії Полонської

Крім того, у неділю пройшла маніфестація проти російської агресії в Україні на площі Есквіліно в центрі Риму. Декілька сотень людей слухали виступи проти військової окупації, скандували італійською мовою гасла: «Путін не вирішує!», «Путін, забирайся з України», «Мир в Україні, мир в Європі!», декламували вірші Шевченка та співали пісні на його слова.

Фото Євгенії Полонської

Як повідомляється, символічним став виступ російською мовою українця з Луганська, який розповів про ситуацію на Донбасі і закликав присутніх не вірити, що Східна Україна за Путіна. Закінчив свій виступ луганець словами: «Я пишаюсь, що я українець! Слава Україні!».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на Волині загинуло ...
Наступна новина: Інформаційний корпункт ...

КОМЕНТАРІ