У Львові відбувся музичний вечір пам'яти героїв Небесної сотні

У Львові відбувся музичний вечір пам'яти героїв Небесної сотні

11.03.14 15:02 0 621
З ініціативи Франківської районної організації ВО "Свобода" у Львові відбувся музичний вечір пам'яти героїв Небесної сотні. Акція розпочалася з хвилини мовчання у пам'ять за загиблими під час акцій протесту Героями України. Потім перед громадою виступили учасники музичного гурту "Крайня бочка", які виконували українські повстанські пісні, та бандуристки з Львівського музичного училища, які під музичний супровід декламували уривки з творів Тараса Шевченка. Про це 8 березня 2014 року повідомив голова Франківської районної організації ВО "Свобода" у Львові Василь Спісак.

За словами націоналіста, ідея проведення вечора пам'яти Героїв України народилася в Києві, після подій 18-20 лютого. "Львівські свободівці під час Революції Гідності практично постійно перебували у Києві, в палаці Свободи. Там, у столиці України й з'явився гурт "Крайня бочка". Під час одного з нічних чергувань наші побратими Богдан Тарадада, Ігор Якимів, Петро Левицький, Ігор Кухар та Тарас Побуринний, гріючись біля бочки, співали повстанських пісень. Їх почув тоді ведучий сцени, а зараз міністр культури України Євген Нищук і запропонував витупити перед Майданом. "Як називається ваш гурт" запитав він у хлопців. Ті відповіли, що просто співають і не є професійними музикантами. "Тоді нехай буде "Крайня бочка", ви ж біля неї стоїте". Так і народився цей аматорський музичний колектив", – розповів Василь Спісак.

Свободівець зазначив, що громада тепло сприйняла музикантів-аматорів. Після закінчення вечора люди ще довго не розходили, згадуючи лютневі події. "Ми знали багатьох загиблих особисто. Хтось був нашим побратимом-однопартійцем, із кимось пересікали в палаці Свободи, де головно гуртувалися львів'яни. Біль втрати не притупиться. Занадто близько ми це бачили. Головне – не втратити відчуття особистої відповідальності кожного з нас, перед загиблими Героями України. Ця відповідальність полягає в тому, аби докласті всіх зусиль для зміни України. Це наш обов'язок перед Небесною сотнею, перед їхніми родинами", – резюмував Василь Спісак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформаційний корпункт ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ