В Івано-Франківську просто неба читали вірші Кобзаря

В Івано-Франківську просто неба читали вірші Кобзаря

11.03.14 13:05 0 688
На Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська будь-хто міг читати твори Тараса Шевченка. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вуличні читання творів Кобзаря, присвячені 200-річчю від дня його народження, організували Громадський інститут аналітики і «Студентське братство» за підтримки обласної організації Спілки письменників України. Долучилися також представники обласного товариства «Просвіта», громадської організації «Майдан», журналісти, просто перехожі.

Незмінний ведучий івано-франківського Майдану Ростислав Микитюк зазначив, що для нього гаслом життя є слова Шевченка «страшно впасти у кайдани, умирать в неволі, а ще гірше – спати, спати і спати на волі». Для читання вибрав вірші власне про волю і неволю, бо «вони пов’язані з шнім днем».

Голова обласної організації Спілки письменників України Євген Баран наголосив, що «у день ювілею Кобзаря не стільки треба говорити про Шевченка, а про те, що слід зробити, аби сьогоднішній і завтрашній день були українськими». Він закликав усіх «пустити Шевченка у своє серце, а з нашого серця його ніякий ворог не викине».

Чимало івано-франківців прийшли на Шевченківські читання родинами. Декламували вірші і діти, і дорослі, було багато студентів.

За словами керівника Громадського інституту аналітики Віталія Перевізника, своєю акцією хотіли привернути увагу до пророчої творчості Кобзаря і заохотити людей, «щоб у сім’ях читали Шевченка і, читаючи його, починали розуміти себе».

Організатори вуличних Шевченківських читань проводили такі ж Франкові читання до дня народження Каменяра.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь відзначає 200-у ...
Наступна новина: Шевченкове віче у ...

КОМЕНТАРІ