У Львові вшанували пам’ять Тараса Шевченка

У Львові вшанували пам’ять Тараса Шевченка

11.03.14 15:29 0 625
9 березня біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря. Керівництво області та міста спільно з лауреатами державної премії ім. Т.Шевченка та громадськістю Львова поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченку та до Молитовного майдану.

В знак пам’яті та пошани до Героїв Небесної Сотні учасники заходу запалили лампадки, а представники духовенства різних конфесій провели екуменічний молебень.

До всіх присутніх із вітальним словом звернулася голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех: «З сумом, тривогою, але великою надією та вірою ми відзначаємо 200-річчя великого сина українського народу Тараса Шевченка. З сумом тому, що в кожному куточку України поховані наші хлопці, герої Небесної сотні, які поклали життя за наше майбутнє. З тривогою – бо агресор стоїть біля наших кордонів. Але з великою надією і вірою в те, що ми відстоїмо, відродимо нашу державу.

В найважчі хвилини ми звертаємося до Кобзаря, адже перечитуючи його знову і знову, ми набираємося неймовірної сили та віри у наше майбутнє. Бо лише з нашою твердою вірою, з ім’ям Тараса Шевченка ми обов’язково переможемо, а Україна буде дійсно сильною та процвітаючою державою”, – зазначила у своїй промові очільниця області.

Також в межах шніх заходів о 17:00 годині у Львівській опері відбудеться Урочиста Академія, а о 19.00 год. у Львівській обласній філармонії - концерт «В шану Тарасові Шевченку»

Фото Павло Паламарчук/Гал-інфо

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жажа Коельо залишає ...
Наступна новина: Українці закликатимуть ЄС ...

КОМЕНТАРІ