Житомирські правоохоронці встановили чоловіка, який у лютому

Житомирські правоохоронці встановили чоловіка, який у лютому "замінував" декілька будівель у місті

11.03.14 18:06 0 618
47-річного житомирянина викрили у неправдивому сповіщенні про замінування декількох адміністративних приміщень у Житомирі після його повідомлення про наміри підірвати себе у центрі міста. Свою поведінку чоловік пояснює перебуванням у нетверезому стані.

Тривожне повідомлення про замінування декількох адміністративних приміщень по вул. Лесі Українки в м. Житомирі надійшло на лінію 102 наприкінці лютого. Комплекс проведених правоохоронцями та експертами-вибухотехніками заходів щодо пошуку вибухівки за вказаними анонімом адресами засвідчив хибність цієї інформації.

Відтак за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності (ст.259 Кримінального кодексу України) міліціонери відкрили кримінальне провадження та розпочали розшукові заходи, направлені на встановлення особи анонімного «мінувальника».

– Днями до міліції зателефонував чоловік, який висловив погрозу підірвати себе гранатою у центрі міста, - розповідає начальник Житомирського міськвідділу міліції Володимир Лупащенко. – За місцем проживання заявника терміново виїхала слідчо-оперативна група й застала його у квартирі в нетверезому стані.

Звісно, наміри самовбивства чоловіка пояснювались нічим іншим, ніж кількістю вжитого спиртного. Під час подальшого спілкування з нетверезим 47-річним житомирянином з’ясувалося, що лютневі повідомлення про замінування адміністративних приміщень у м. Житомирі були здійснені з його мобільного телефону.

Сам чоловік не заперечує можливості своїх хибних повідомлень, проте зазначає, що у день їх надходження до міліції також перебував добряче напідпитку. Загалом же свою поведінку він пояснює образою на суспільство, в якому живе.

Не зважаючи на те, що витівки житомирянина вчинені під впливом алкоголю, він може бути притягнений до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства. Нагадаємо, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян карається ув’язненням на строк від двох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ