На Хмельниччині громадськість вшанувала пам’ять Великого Кобзаря

На Хмельниччині громадськість вшанувала пам’ять Великого Кобзаря

11.03.14 17:50 0 656
Він був сином мужика і став володарем у царстві духа.

Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.

Іван Франко, 1914

9 березня 2014 року виповнюється 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – великого українського народного поета та геніального митця-новатора. Видатний поет був водночас і драматургом, і повістярем, і фольклористом, і одним з найвидатніших майстрів українського живопису та графіки.

Одним з найбільших його творінь була збірка віршів під назвою «Кобзар». Саме він навічно закарбував пам’ять про Т. Шевченка у серцях наступних поколінь. Рік видання «Кобзаря» (1840) – це дата народження нової української літератури. Іван Франко стверджував, що ця маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії, вибухла немов джерело чистої, холодної води, заясніла невідомою досі в українському письменстві ясністю, простотою і поетичною грацією вислову.

Шевченко визнаний не тільки українським народом, а й світовою спільнотою: «Шевченко цілком заслуговує на почесті, якими оточується. Він був більше, ніж українець – він був державним мужем і громадянином світу. Він був більше, ніж поет – він був хоробрим войовником за права і волю людей».

у сквері ім. Т.Г. Шевченка, на честь визначного митця відбулася церемонія покладання корзин та квітів, в якій взяли участь представники місцевих органів влади, осередків політичних партій та громадських організацій, релігійних конфесій, керівники підприємств, установ і організацій міста та області, громадськість.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голова МЗС Німеччини: ...

КОМЕНТАРІ