Бронювання готелів

Бронювання готелів

11.03.14 19:52 0 1201
Іван Петренко - працівник мережі готелів Randevu Hotel розповідає про особливості бронювання готелів.

Важливі моменти при бронюванні готелів онлайн
При пошуку номера в готелі звертайте увагу на будь-яку інформацію, особливо на текст дрібним шрифтом. Будьте уважні, деякі системи онлайн-бронювання готелів вказують вартість номерів без урахування податків і зборів. Такі хитрі тарифи дуже часто зустрічаються у agoda.com і hotels.com. Щоб дізнатися реальну вартість номера, необхідно почати процедуру бронювання, але зупинитися на етапі введення реквізитів банківської картки (якщо потрібні особисті дані, можна ввести свідомо невірні).

Скасування бронювання готелю

Бронювання готелю онлайн не виключає можливості відмовитися від номера. При завчасному скасуванні послуга є безкоштовною. Однак якщо часу до заїзду залишається небагато (як правило, 5-10 днів до заселення), тоді турист зобов'язаний сплатити штраф за скасування бронювання. Зустрічаються варіанти, коли дата встановлена передостаннім днем заїзду. Саме такі умови бронювання користуються найбільшим попитом у досвідчених туристів. Величина штрафу, як правило, дорівнює вартості однієї доби проживання в готелі.

Бронювання спеціальних пропозицій по знижці або акції

Подібні пропозиції завжди привертають вартістю, однак включають два серйозні недоліки - необхідність повної оплати в момент бронювання і відсутність можливості відмовитися від заброньованого номера. Чим це загрожує? Вам можуть відмовити у візі, ви можете скасувати відпустку або виникнуть інші, не залежні від вашої волі обставини, а значить, бронь перетвориться на гроші на вітер. Погоджуючись на спеціальну пропозицію, ви повинні бути на 100% впевнені, що поїздка відбудеться.

Окремо звертаємо увагу туристів- новачків, які, як правило, не відрізняють спеціальна пропозиція від звичайного. Регулярно на туристичних форумах можна зустріти теми, де засуджується та чи інша система бронювання за відмову в скасуванні бронювання. Пояснюємо. Навіть якщо ви прочитали «на сайті NNNNN.com не стягуються штрафи за зміну або скасування бронювання», це не означає, що в правилах системи бронювання не вказано наступне «вартість бронювання повертається, якщо ви відкидаєте його не пізніше Х днів перед датою заїзду, при умови, що ваше бронювання без позначки PREPAID / NOT REFUNDABLE (сплачено наперед / не повертаються)». У терміні «PREPAID / NOT REFUNDABLE» і полягає нюанс.

Оплата бронювання готелю

При оплаті заброньованого номера можливі два варіанти: передоплата (тобто, оплата в момент бронювання) і оплата за фактом проживання (у день заїзду або в день виїзду). При цьому для бронювання, яке оплачується за фактом проживання, застосовується така вимушена міра, як блокування певної суми грошей на банківській карті (з метою упевнитися в намірах туриста, а також гарантувати оплату можливого скасування бронювання). Ще раз нагадуємо, що передоплата і блокування речі різні. Передоплата - це списання коштів з картки туриста, а блокування - «заморожування» коштів, які надалі будуть «розморожені» і повернуться на рахунок протягом 5-30 днів (залежно від банку). Умови і розмір суми блокування визначаються кожним готелем окремо (як правило, величина дорівнює вартості однієї доби проживання). Моменти блокування теж різняться - іноді вона припадає на день бронювання, а іноді відбувається за 5-10 днів до заїзду. У деяких випадках готель може заблокувати символічну суму (наприклад, 1 євро), тільки щоб перевірити, чи дійсна банківська карта майбутнього постояльця.


Джерело: http://www.mini-hotel.kiev.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Китайские смартфоны – ...

КОМЕНТАРІ