У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт вимагає посилити контроль за якістю харчування дітей в школах та дитсадках

У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт вимагає посилити контроль за якістю харчування дітей в школах та дитсадках

12.03.14 15:27 0 648
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт вимагає посилити контроль за якістю харчування дітей в школах та дитсадках.

Детально обговорити це питання викликала ситуація, яка виникла у Камінь-Каширському, Маневицькому та Любешівському районах, з тимчасовим припиненням дитячого харчування у школах дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як доповіла директор департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Мишковець, Міністерство соціальної політики України провело тендерні закупівлі, відповідно до якого дитяче харчування було значно завищене. Відтак, профільним міністерством було прийнято рішення тимчасово припинити дитяче харчування дітей – чорнобильців до 1 квітня ц.р., однак, усі компенсаційні виплати будуть погашено.

У свою чергу заступник начальника Державної санітарно-епідемілогічної служби в області Лариса Дудковська поінформувала, що перевірки за якістю дитячого харчування розподілено на групи ризику і проводилися відповідно до законодавства один раз в рік.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав доручення розробити системний контроль та моніторинг за якістю та повнотою раціону дитячого харчування.

Довідково.

Мінсоцполітики інформує, що починаючи з 3 березня 2014 року призупинено гаряче харчування потерпілих дітей у 12 областях, які розташовані на радіоактивно забруднених територіях.

Таким харчуванням Мінсоцполітики забезпечує 233 тисячі дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У січні та лютому 2014 року харчування здійснювалося на підставі пролонгації відповідних договорів, укладених у 2013 році.

Для харчування цих дітей з березня поточного року Мінсоцполітики було проведено процедуру закупівлі зазначених послуг. Однак, Тендерним комітетом Мінсоцполітики відмінено торги відповідно до пункту 2 статті 30 Закону України «Про здійснення державних закупівель» та у зв’язку зі зверненнями учасників торгів щодо порушень законодавства при проведенні тендеру.

Крім того, за попередніми результатами торгів виявлено значне зростання вартості таких послуг, які були запропоновані учасниками торгів, порівняно з минулим роком, що в умовах обмежених обсягів бюджетного фінансування не дозволить забезпечити потерпілих від аварії на ЧАЕС дітей протягом року необхідним харчуванням.

Мінсоцполітики, з метою недопущення зриву реалізації державної соціальної програми та з метою захисту конституційних прав дитини, а також права на безплатне харчування згідно п. 11 ст. 30 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” вжито необхідних заходів для здійснення харчування шляхом виплати компенсацій батькам потерпілих дітей за період, протягом якого дитина не буде харчуватися в їдальні навчального закладу.

Так, дітям, які не забезпечені гарячим харчуванням в навчальних закладах, буде здійснено виплату щомісячної грошової допомоги у розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 №155 „Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи”: у віці від 6 до 10 років – 180 грн, від 11 до 14 років – 185 грн, від 15 до 18 років – 190 грн на місяць, пропорційно навчальним дням.

Для отримання вказаної компенсації необхідно звернутися до регіонального органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із відповідною заявою та довідкою із навчального закладу.

Державним органам соціального захисту населення у регіонах дано відповідне доручення.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Хмельниччині уряд ...

КОМЕНТАРІ