Григорій Пустовіт: Всі служби краю мають відповідально підійти до питання погашення заборгованості за спожиті енергоносії

Григорій Пустовіт: Всі служби краю мають відповідально підійти до питання погашення заборгованості за спожиті енергоносії

12.03.14 12:55 0 722
Посилити виконавську дисципліну та скоординувати роботу служб щодо своєчасного розрахунку за спожиті енергоносії, - такі основні завдання визначив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт під час першої оперативної наради в ході обговорення ситуації щодо розрахунків за спожиті енергоносії.

Як поінформував заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Володимир Бондарук, стан у цій сфері є непростим.

За його словами, обсяг розрахунків за електроенергію усіх категорій споживачів у поточному році становить 93,2%, а заборгованість з врахуванням минулих років - 78,8 млн грн. Зокрема, підприємства ЖКГ розрахувалися на 80,1%. Однак, якщо врахувати невикористану різницю в тарифах на послуги, рівень розрахунків становив би 96,4%.

Щодо платежів за використаний газ, то заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва ОДА повідомив: населення краю розрахувалося за січень-лютий 2014-го на 87,2%, борг у поточному році становить 8,5 млн грн, а загалом, з врахуванням минулих років - 47,1 млн грн. Пільги і субсидії профінансовані відповідно на 85,6 та 122,7%, цьогорічна заборгованість складає 16,3 млн грн.

Бюджетна сфера розрахувалася на 77,2%.

Володимир Бондарук зазначив, що відповідно до даних підприємств ТЕК, у січні - лютому ц.р. використано природного газ на суму 79,8 млн грн. Постачальнику енергоносія перераховано 43,4 млн грн, в тому числі на погашення минулорічних боргів – 33,1 млн грн. Рівень розрахунків цих підприємств 54,4%, борг сягає 36,4 млн грн. Водночас, залишились невідшкодованими 24 млн грн різниці в тарифах за відпущену теплову енергію, а також пільги і субсидії, нараховані населенню - 1,8 млн грн. Якщо врахувати обсяг коштів, перерахованих газопостачальнику продовж двох місяців 2014 року та невідшкодовані вищезазначені субвенції, рівень розрахунків теплопостачальних підприємств становив би 86,7%, а заборгованість скоротилася б до 10,6 млн грн.

«Всі служби краю мають відповідально підійти до питання погашення заборгованості». – підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

За його словами, посилити роботу мусить виконавча служба Волині. Адже на разі подано до стягнення 335 виконавчих документів на суму 1,2 млн гр., а фактично стягнуто лише 250 тис. грн.

«Нам необхідно активізувати претензійно-судову роботу, працювати з населенням щодо оформлення пільг та субсидій», - наголосив він.

Окремо голова облдержадміністрації нагадав, що необхідно детально вивчити, яким чином підприємства теплокомуненерго використовують кошти, що надходять від населення. «Будемо знати витрати, віднайдемо можливість економії», - зауважив Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Злодія-гастролера з ...
Наступна новина: Курсанти ЛьвДУВС разом із ...

КОМЕНТАРІ