Члени виконавчого комітету затвердили план зонування території міста Луцька

Члени виконавчого комітету затвердили план зонування території міста Луцька

12.03.14 09:16 0 688
Чергове засідання виконавчого комітету міської ради відбулось 11 березня. Близько тридцяти питань було внесено до порядку денного.

Стосовно проекту рішення «Про план зонування території міста Луцьк» доповідав начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк. «План зонування – це механізм реалізації генерального плану міста. Представляє собою карту, на якій показано розташування і типи зон в межах міста, що відрізняються за видами використання земельних ділянок», - зазначив він.

За словами начальника управління містобудування та архітектури, документ пройшов усі стадії громадського обговорення й зараз потребується його затвердження. «Документ розроблений відповідно до нових змін у законодавстві й дасть можливість у спрощеному режимі затверджувати проектну документацію», - додав він.

У документі поділено місто на житлові, економічні, рекреаційні зони тощо. Лучани та гості зможуть побачити план зонування території міста Луцька у цифровому варіанті. «Можна буде ввести координати і побачити конкретний об’єкт, обмеження щодо його використання», - зауважив Леонід Герасимюк.

Член виконавчого комітету Віктор Чорнуха відзначив, що в Україні тільки два міста мають такі плани. За його словами, це дозволить більш привабити інвестора, адже коли він захоче купити земельну ділянку, у плані зможе побачить ці об’єкти.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що таким чином ми станемо більш відкриті та прозоріші для територіальної громади міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Кількість загиблих на ...

КОМЕНТАРІ