Волинська область: рятувальники ліквідували загорання сухої трави

Волинська область: рятувальники ліквідували загорання сухої трави

12.03.14 12:26 0 675
9 березня на території Ківерцівського та Іваничівського районів виникло загорання сухої трави загальною площею близько 2 гектарів.

Для ліквідації горіння посуші на площі 0,9 га поблизу села Гайове Ківерцівського району задіяно відділення у складі 4 чоловік на пожежній автоцистерні чергової варти ДПРЧ-6 з райцентру. Як встановила спеціальна комісія, причиною пожежі став зумисний підпал сухої трави 64-річного місцевого мешканця.

Через необережне поводження невідомих громадян з вогнем трапилася пожежа посуші на площі 0,6 га поблизу села Заставне Іваничівського району. Для її ліквідації залучались рятувальники ДПРЧ -18 з села Іваничі.

Управління ДСНС України у Волинській області застерігає громадян: через зумисний підпал чи самовільне випалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, територіях, угіддях виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, рекреаційні зони, залізничні колії тощо. Вогонь від пожеж посуші може спричинити призупинення руху автомобільного чи залізничного транспорту, перекинутись на лісові масиви.

За такі дії громадяни несуть адміністративну відповідальність.

Якщо Ви виявили такі факти, повідомте за телефоном «101» або керівникам органів місцевого самоврядування.

Якщо ви опинилися в осередку пожежі:

- не тікайте від полум’я, що швидко наближається, у протилежний бік. Рухайтесь проти вітру, закривши голову і обличчя одягом;

- з небезпечної зони, до якої наближається полум’я, виходьте швидко, перпендикулярно напряму поширення вогню;

- якщо втекти від пожежі неможливо, то вийдіть на відкриту місцевість або галявину, ввійдіть у водойму або накрийтесь мокрим одягом і дихайте повітрям, що над самою поверхнею землі, рот і ніс прикривайте одягом чи шматком будь-якої тканини;

- гасити полум’я невеликих низових пожеж можна, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами;

- будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас;

- після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежно-рятувальну службу про місце, розміри та характер пожежі.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі шукати ...
Наступна новина: На Хмельниччині правова ...

КОМЕНТАРІ