В Закарпатській області чарівні жінки тячівської міліції

В Закарпатській області чарівні жінки тячівської міліції

12.03.14 16:42 0 655
У Тячівському райвідділі міліції активну боротьбу зі злочинністю ведуть п’ятеро жінок, які сумлінно виконують свої непрості обов’язки. Обрану професію вони люблять та безмежно їй віддані. Що й не дивно, бо ж обирали її за покликом душі.

Охорона та підтримання правопорядку - це справа цілодобова й вимагає повної віддачі. Інколи доводиться жертвувати особистими інтересами та менше часу приділяти сім’ї. Але красуні з Тячівського райвідділу міліції навчилися встигати і робочі завдання добре виконувати, і про родину турбуватися.

Майор міліції Тетяна Зизень працює у правоохоронних органах вже десять років, і з власного досвіду може сказати, що коли по-справжньому любиш свою справу, то сімейні клопоти зовсім не заважають у роботі:

­– Я з дитинства мріяла працювати у цій сфері, хотіла бути схожою на батька, який присвятив своє життя міліцейській справі. Та хоч він і багато часу проводив на роботі, увагою я обділена ніколи не була. Тому коли у мене самої з’явилася родина, я зі слідчого стала інспектором штабу Тячівського РВ УМВС, оскільки завдяки цій посаді можу більше часу проводити зі своїми малими донечками.

В обов’язки слідчого входить доволі великий об’єм роботи, але як зазначає слідчий слідчого відділення Тячівського РВ УМВС капітан міліції Олеся Плиска, сам процес розслідування надзвичайно цікавий:

–Розкривати злочини та з’ясовувати мотиви, що штовхнули людину на правопорушення – праця нелегка і потребує зосередженості та виваженості. Кожну окрему справу треба ретельно розглянути. Буває, що їх збирається багато, інколи доводиться працювати понаднормово. Але коли бачу позитивний результат від роботи, то про такі незручності забуваю. Тим більше, що на підтримку та розуміння з боку родини завжди можу розраховувати, адже мій чоловік також міліціонер.

Ненормований робочий день зовсім не рідкість у робочому графіку і дільничного інспектора Солотвинського відділення міліції лейтенанта міліції Антоніни Маркітан, бо виклик на місце події може надійти у будь-який час доби і треба завжди бути напоготові:

- Це невід’ємна частина моєї роботи, без якої не обійтися, адже основне завдання міліціонера – цілодобово бути на сторожі правопорядку та сумлінно охороняти спокій громадян, які довіряють нам свою безпеку, а це велика відповідальність.

Робота, яка приносить задоволення, по-особливому цінується, і, як каже інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями лейтенант міліції Оксана Мельничук, тоді виконання непростих обов’язків професії проходить легко:

– У правоохоронних органах я працюю недавно, але у складі якоїсь іншої структури себе просто не уявляю і наразі моя робота для мене все. Бажання опановувати міліцейську справу завжди було пріоритетним у моєму житті, хоч у родині, крім мене, міліціонерів немає.

Не дивлячись на всю ту стійкість та мужність, якими щедро наділені жінки-правоохоронці Тячівського райвідділу міліції та які їм часто доводиться проявляти у роботі, буває, що без допомоги сильної статі їм не обійтися. І, як зауважує старший інспектор з режиму секретності Тячівського РВ УМВС старший лейтенант Рената Сурма, жіноча частина колективу сміливо може розраховувати на підтримку колег-чоловіків:

– Звичайно, на роботі ми всі намагаємось бути зібраними та зосередженими, але інколи природна жіноча слабкість все ж бере своє і тоді просто необхідно відчути поряд надійне чоловіче плече, яке нам завжди готові підставити наші колеги, за що ми їм дуже вдячні.

І хоч здавна у суспільстві існував поділ професій за статтю, але сучасні жінки впевнено доводять, що їм все під силу: і бути професіоналом у будь-якій справі, і виконати основне своє призначення – стати матір’ю, та й просто прикрашати своєю присутністю будь-яку сферу діяльності.

Іван Філіп

Тячівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українських артистів ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ