Уряд звертається до європейських партнерів прискорити прийняття рішення про надання Україні 2 млрд євро

Уряд звертається до європейських партнерів прискорити прийняття рішення про надання Україні 2 млрд євро

12.03.14 12:46 0 649
Уряд звернувся до європейських партнерів прискорити прийняття рішення про надання Україні 2 млрд євро із загального пакету допомоги. Про це у вівторок, 11 березня, з парламентської трибуни заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Запропонований Україні загальний пакет допомоги, за словами Арсенія Яценюка, становить 15 млрд доларів. Зокрема, передбачена «конкретна сума у вигляді 610 млн євро як макрофінансова допомога, яку Парламент ратифікував, і 1,4 млрд євро додатково, які ідуть у вигляді безповоротної фінансової допомоги, грантів».

Арсеній Яценюк звернувся до європейських партнерів: «У нас не просто складна -у нас вкрай складна економічна ситуація. Тому ми просимо прискорити прийняття рішення про надання Україні цих 2 млрд євро».

Як нагадав Прем’єр-міністр, Конгрес США також прийняв рішення про надання 1 млрд доларів у вигляді гарантій американського уряду: «Думаю, в найкоротші терміни протягом цього місяця ми зможемо отримати фінансову допомогу».

Глава Уряду нагадав, що брав участь у позачерговому саміті глав держав і урядів країн ЄС в Брюсселі: «Результати цієї зустрічі наступні – ЄС прийняв рішення про підписання з Україною політичної частини Угоди про асоціацію».

Він також зазначив, що Європейський союз в односторонньому порядку відкриває європейський ринок для українських товарів. При цьому, за його словами, було спільно прийнято рішення провести додаткові консультації щодо підписання блоку документів, що стосується зони вільної торгівлі: «для того, аби уникнути будь-яких спекуляцій, в першу чергу на Сході України, аби всі були переконані, що підписання економічної угоди дасть тільки додаткові інвестиції, робочі місця і не вплине негативно на двосторонні економічні стосунки між Україною і Росією; для того, щоб схід знав - новий український уряд не ділить Україну на Захід і на Схід».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ