На Хмельниччині уряд просить ВР проголосувати звернення до країн-гарантів Будапештського меморандуму про отримання захисту

На Хмельниччині уряд просить ВР проголосувати звернення до країн-гарантів Будапештського меморандуму про отримання захисту

12.03.14 15:30 0 658
Сьогоднішній військовий конфлікт і військова агресія Росії на території України не є двостороннім конфліктом - це ніщо інше, як дії Російської Федерації, спрямовані на підрив системи глобальної безпеки. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк із трибуни Верховної Ради у вівторок, 11 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз відбувається найдраматичніший і найскладніший конфлікт на території Європи 21 століття: «Це не двосторонній конфлікт. Це ніщо інше, як дії Російської Федерації, спрямовані на підрив системи глобальної безпеки».

Прем’єр-міністр зазначив, що сьогоднішній військовий конфлікт і військова агресія Росії на території України означає, «що країна, яка добровільно позбавилася ядерної зброї, відмовилася від свого ядерного статусу і отримала гарантії від провідних країн світу, залишилася незахищеною, залишилася сам на сам із озброєною до зубів державою, яка має ядерний статус».

«На нашу країну здійснена військова агресія. Ті, хто гарантували, що цієї агресії не буде, з одного боку повинні відвести війська, а з іншого - повинні захистити незалежну суверенну державу. Це вимога країни», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Український Уряд звертається до Парламенту проголосувати конституційною більшістю голосів звернення до країн-учасників Будапештського меморандуму про виконання гарантій, які надавались українській державі після здачі ядерної зброї», - наголосив він.

Арсеній Яценюк звернувся до західних партнерів: «Якщо ви не забезпечите гарантії, які були підписані в Будапештському меморандумі, як ви будете переконувати Іран чи Північну Корею позбавлятись статусу ядерних держав, якщо відповідних гарантій світ давати не буде?»

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ