На Хмельниччині рятувальники перевірили роботу місцевої пожежної охорони

На Хмельниччині рятувальники перевірили роботу місцевої пожежної охорони

12.03.14 13:49 0 682
Питання гасіння пожеж у сільській місцевості досить гостро стоїть не тільки на Хмельниччині, а й в усій державі. Цьому сприяє значна віддаленість пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС від більшості населених пунктів, особливо сільських, так як через долання тих десятків кілометрів та ще й нинішніми дорогами вогонь встигає наробити у селі великої біди. Слід зазначити, що на сьогоднішній день у 20 районах області налічується 103 місцеві пожежні команди. Це дозволяє уникати багатомільйонних втрат і, що найцінніше, берегти людські життя.

Днями працівники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з представниками засобів масової інформації перевірили готовність до дій за призначенням місцевої пожежної команди села Наркевичі Волочиського району.

Наркевицьку місцеву пожежну команду сформували у 1996 році. Пожежне депо знаходиться в центрі селища по вул. Заводській,1 поруч із великим підприємством з переробки цукрового буряка та виробництва цукру – ВАТ «Наркевицький цукровий завод». Місцева пожежна команда, де несуть службу дев’ять вогнеборців, щоденно стає до цілодобового чергування та здійснює виїзди на ліквідацію пожеж, надзвичайних ситуацій на території 10 навколишніх сіл, в яких проживає близько 6500 мешканців. Найвіддаленішим селом району виїзду команди є с. Мочулинці, що знаходиться на відстані 19 км. На озброєнні вогнеборців стоять дві пожежні автоцистерни.

Команда пройшла спеціальне навчання з питань пожежної безпеки. За період свого функціонування брала участь у гасінні пожеж на території району, а також залучалась до проведення навчань та тренувань.

місцева пожежна охорона поряд із професійними рятувальниками надає допомогу людям у різноманітних надзвичайних ситуаціях. Адже після виникнення пожежі вирішальними є перші хвилини, коли ще можна врятувати палаючу будівлю та її мешканців.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Одесі визнають, що ...

КОМЕНТАРІ