Нацрада вимагає вже сьогодні припинити мовлення низки російських каналів

Нацрада вимагає вже сьогодні припинити мовлення низки російських каналів

12.03.14 13:26 0 646
Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію у своїх мережах передач низки російських каналів.

Про це йдеться у повідомленні ради.

Провайдери мають вимкнути російські телеканали «Вести», «Россия 24», ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета», «НТВ-Мир».

За інформацією відомства, станом на 12:00 11 березня вже до 50% провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих каналів, інші готуються до відключення.

«Така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю гарантування інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України» і звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 до Національної ради», – пояснюється у повідомленні.

В той же час, Національна рада просить забезпечити ретрансляцію у мережах України передач телеканалу ATR та Чорноморської ТРК.

Також повідомляється, що 12 березня пройде термінова нарада з керівниками об’єднань провайдерів і найбільших провайдерів України.

Як відомо, з 9 березня у Криму з аналогового мовлення вимкнули усі українські телеканали. У Сімферополі відключено також цифрове ефірне мовлення. На частотах українських телеканалів транслюються загальноросійські телеканали, пише «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ