В Івано-Франківській області рятувальники застерігають громадян дотримуватись правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів

В Івано-Франківській області рятувальники застерігають громадян дотримуватись правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів

12.03.14 08:07 0 669
На пункт зв’язку служби «101» і далі надходять повідомлення про виявлення мешканцями краю застарілих боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Днями, небезпечну знахідку виявили на власній присадибній ділянці під час проведення земляних робіт мешканці села Павлівка Тисменицького району. Люди одразу ж припинили всі роботи та повідомили в пожежно-рятувальну службу.

Працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС в області, котрі прибули до місця знахідки, вилучили з землі та знищили чотири 75-ти міліметрові артилерійські снаряди. Сапери, за допомогою міношукача, обстеживши прилеглу територію, інших небезпечних знахідок не виявили.

Загалом з початку поточного року на території Івано-Франківщини виявлено та знищено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

Управління ДСНС в області застерігає громадян бути обережними при виявленні вибухонебезпечних предметів, дотримуватись відповідних правил безпечної поведінки:

- про небезпечну знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи державної влади, пожежно-рятувальну службу або міліцію;

- на місці виявлення вибухонебезпечного предмету слід зупинити будь-які роботи;

- в жодному разі не можна брати руками підозрілий предмет;

- категорично забороняється переміщати небезпечну знахідку з місця на місце;

- ні в якому разі не можна розпалювати багаття поблизу місця виявлення вибухонебезпечного предмету;

- потрібно організувати охорону місця знахідки та не допускати до нього сторонніх осіб, доки не прибудуть фахівці.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Яценюк закликає ЄС ...
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ