В Івано-Франківській області "Юні міліціонери" святкують першу річницю з дня присяги

В Івано-Франківській області "Юні міліціонери" святкують першу річницю з дня присяги

12.03.14 12:00 0 746
Рік тому в Івано-Франківську прийняли урочисту присягу учасники дитячого громадського формування «Юний міліціонер Прикарпаття». Це перша організація в Україні, яка об’єднала дітей, працівників міліції та освітян.

Саме 11 березня, в 2013 році новостворена громадська організація «Юний міліціонер Прикарпаття» згуртувала дітей, об'єднаних не лише спільною метою, але і спільними інтересами, ціннісними орієнтирами і захопленнями, а також спільною діяльністю по їх просуванню, громадському визнанню і популяризації. Створення організації ініціював тодішній начальник обласного УМВС – генерал-майор міліції Олег Сало.

Рік для майбутніх правоохоронців видався доволі насиченим. Окрім правової самоосвіти, учасники організації провадять активну громадську діяльність та здоровий спосіб життя.

Організація піклується про людей похилого віку, яким в умовах сільського життя часто складно справлятися із домашнім господарством.

В квітні 2013 року службою у справах дітей Рожнятівської РДА було проведено фінал правового брейн-рингу. Переможцями заходу стала збірна команда «юних міліціонерів». Відтак, дітей нагородили поїздкою до столиці з метою відвідання Верховної Ради України.

Родзинкою поїздки для школярів стала екскурсія кондитерською фабрикою «Рошен».

Минуле літо для «юних міліціонерів» стало спортивно-навчальним. В с.Яблуниця на спортивній базі ФСТ «Динамо» діти займалися рафтингом, стрільбою та відвідували історичні музеї краю.

У діяльності «юних міліціонерів» необхідно виокремити тему футболу. Цей улюблений вид спорту супроводжував учасників протягом усього року. Товариські матчі діти проводили і в Карпатах, і з командами учнів різних шкіл, і з командою «юних правопорушників» - дітей, які знаходяться на обліку в ОВС.

У рамках програми «Дослідники», ініційованої МВС України, а також канадськими правоохоронцями «юні міліціонери» надають допомогу представникам громади, пенсіонерам, навчають менших школярів, а також покращують території шкіл, парків тощо. Тематика програми стосується правоохоронної діяльності, кримінального законодавства, особистої і громадської безпеки, основ скаутингу.

Учасники організації мали змогу відчути себе й в ролі відео-операторів та фотографів. Прикарпатські правоохоронці на прикладі власної прес-служби ознайомили учасників новоствореної громадської організації «Юний міліціонер Прикарпаття» із роботою в журналістиці.

«Юні міліціонери» доєдналася і до акції ініційованої УМВС України в Івано-Франківській області «Прикарпаття проти наркотиків».

Показові виступи правоохоронців, спортсменів, артистів, а також танцювальний флеш-моб у цей день мали змогу побачити прикарпатці.

Члени громадської дитячої організації «Юний міліціонер Прикарпаття» не тільки знайомляться з роботою міліції та проводять профілактичну роботу серед школярів, а й допомагають правоохоронцям підтримувати правопорядок у населених пунктах області. Нещодавно один із них – івано-франківський школяр Антон Макойда – затримав особу, причетну до вчинення розбою.

вся міліція та громадськість пишається громадським об’єднанням, що не має аналогів в Україні – «Юний міліціонер Прикарпаття»! Самі діти зізнаються, для них - це новий шанс виразити себе, стати корисними для суспільства та отримати хороші перспективи на майбутнє.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ