В Івано-Франківську святкують ювілей Шевченка «в контексті сучасних подій»

В Івано-Франківську святкують ювілей Шевченка «в контексті сучасних подій»

12.03.14 10:09 0 722
В Івано-Франківську культурно-мистецькі заходи, приурочені до 200-річного ювілею від дня народження Тараса Шевченка, доповнила обласна науково-практична конференція «А всім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В обласній філармонії на конференцію зібралися в основному освітяни та представники творчої інтелігенції, які ставили собі за мету «прочитати Шевченка у контексті сучасних подій», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами голови депутатської комісії з питань освіти і науки обласної ради, доктора філософських наук Дмитра Дзвінчука, «відкриваючи «Кобзар», ми щоразу знаходимо, наскільки актуальне кожне його слово». При цьому він наголосив, що такі святкування позбавлені офіціозу.

Особливістю виступів на конференції було те, що базувалися вони на творах Кобзаря, водночас були пов’язані з сучасним днем України.

Приміром, письменниця, професор Ольга Слоньовська акцентувала увагу на проблемі зрадництва та пристосуванства в історії України, письменник, лауреат Шевченківської премії Степан Пушик згадував про бойківське коріння Тараса Шевченка, журналіст і письменниця Ольга Бабій рядками з «Кобзаря» підтверджувала позачасову сутність імперського мислення, народний депутат першого скликання Дмитро Захарук шукав у Шевченкових рядках національну ідею.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Авторські плакати на ...
Наступна новина: На Тернопіллі в обласному ...

КОМЕНТАРІ