Перспективи розвитку органічного сектору на Львівщині

Перспективи розвитку органічного сектору на Львівщині

12.03.14 17:30 0 741
В рамках виставки «Агротехніка» був проведений семінар на тему: «Перспективи розвитку органічного сектору на Львівщині» В ході семінару виступив в о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Верещинський Р. А.

Під час виступу Верещинський Р.А. наголосив на актуальності розвитку органічного виробництва в регіоні, яка визначає підвищення якості продуктів харчування, екологічної безпеки довкілля, соціально-економічних умов регіону.

В о. директора департаменту підкреслив, що площа сільськогосподарських земель, відведених під органічне виробництво в Україні, зросла з 164,4 тис. га у 2002 році до 270,3 тис. га у 2011 році. Частка сертифікованих органічних земель у структурі сільськогосподарських угідь України у 2011 році становила майже 0,7%, а кількість сертифікованих ( за міжнародними стандартами) виробників зросла за цей період – з 31 до 155 відповідно. На Львівщині їх 12, в тому числі 6 безпосередньо виробників.

Також Верещинський Р.А. повідомив що обласною програмою підтримки розвитку АПК на 2014 рік передбачено два напрямки бюджетної підтримки органічних сільськогосподарських виробників: компенсація вартості сертифікації у сумі до 10,0 тис. грн. та компенсація 90% плати за користування кредитами банків.

Підсумовуючи в о. директора департаменту зазначив, що реалізація, як вітчизняного, так і регіонального потенціалу розвитку органічного виробництва потребує напрацювання як системно правової бази для ефективного функціонування даного сегменту так і активної економічної політики, спрямованої на зростання рівня зайнятості й доходів населення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові безробітних ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ