У Львівській області у Пустомитах відкрили виставку дитячих робіт до 200-річчя Шевченка

У Львівській області у Пустомитах відкрили виставку дитячих робіт до 200-річчя Шевченка

12.03.14 15:26 0 718
У приміщенні районного методичного кабінету відділу освіти Пустомитівської РДА функціонує виставка дитячих робіт на кращу ілюстрацію до творів Тараса Григоровича Шевченка.

Для огляду школярам, учителям, мешканцям району представлено понад 100 ілюстрацій. Діти у своїх роботах передали неповторний світ поезії та власне сприйняття творів Великого Кобзаря, а саме: «Кавказ», «Сон», «Іван Підкова», «Розрита могила», «Садок вишневий коло хати», «Перебендя», «Причинна», «Мені тринадцятий минало», «Лілея», «Утоплена» та ін.

Також у районному методичному кабінеті функціонує виставка раритетних «Кобзарів». З-поміж експонатів – «Кобзар» 1921 р., який зберігають у Підберізцівському НВК, «Кобзар» 1937 р., який на виставку принесли учні Пустомитівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. Велике зацікавлення у відвідувачів виставки викликають факсимільні видання 1840, 1847 рр., «Кобзар», виданий у часи Другої світової війни у 1942 році, який зберегли для нащадків учні та учителі Пустомитівської ЗОШ № 2. Старосільські школярі представили «Кобзар» 1960 р., виданий у Канаді з поясненнями і примітками д-ра Василя Сімовича. Окрім цього, на виставці експонуються «Кобзарі» з родинних бібліотек, надані жителями сіл Наварія, Містки, Звенигород, Сердиця.

Виставка засвідчила, що поезія Т.Г. Шевченка стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Т.Г. Шевченко для нас — це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили й надії.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ