Звіт депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Михайла Задорожного

Звіт депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Михайла Задорожного

12.03.14 12:18 0 820
Як депутат Львівської обласної ради, я жодного разу не дозволив собі пропустити важливе голосування чи обговорення. У теперішній складний період був серед тих депутатів, які з перших же днів мирної революції висловили своє негативне ставлення до голови ЛОДА Олега Сала. Регулярно відвідую сесійні засідання Дрогобицької районної ради. Добре володію ситуацією в районі. Коли маю можливість – беру участь і в сесіях Дрогобицької міської ради. Тісна співпраця з колегами-депутатами з міста та району прискорює вирішення питань, які мають стосунок до мого виборчого округу.

Упродовж звітного періоду скерував до органів місцевого самоврядування, державних та правоохоронних структур 65 депутатських звернень та запитів.

І в прийомні, і в неприйомні дні моя громадська приймальня, розташована у Дрогобичі на вул. Малий Ринок, 6, відчинена для всіх. Часто як на запрошення голів та місцевих активістів, так і за власною ініціативою буваю у селах та селищах району.

Надав матеріальну допомогу 145 малозабезпеченим громадянам та профінансував лікування на суму 148 тис. 700 грн. Ці кошти було виділено з мого депутатського фонду.

Упродовж звітного періоду було розглянуто багато заяв та пропозицій.

Реагуючи на їх звернення, посприяв у виділенні коштів. Внаслідок моїх депутатських зусиль закладено по 50 тис. грн. бюджетних коштів на дитячі садочки у Верхніх Гаях (50 тис. грн.), Верхньому Дорожові (50 тис. грн.), Урожі (50 тис. грн.), Старому Кропивнику (50 тис. грн.). Заміну вікон в дитячих садочка Дрогобича (садок "Дзвіночок" на вул. І.Чмоли (50 тис. грн.), садок "Берізка" на вул. Бориславська (50 тис. грн.), садок "Віночок" на вул. В.Чорновола (50 тис. грн.), садок "Світлячок" на вул. Зварицькій (50 тис. грн.) профінансовано з іншого джерела – Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 20011–2015 рр. За кошти отримані в рамках цієї програми відремонтовано й будинок Просвіти у Залокоті, який не ремонтувався 20 років. Домігся, щоб на це було виділено 50 тис. грн.

Також було спрямовано по 32 тис. грн. на облаштування спортивних майданчиків у Попелях (32 тис. грн.) та Раневичах (32 тис. грн.).

З програми капітального будівництва вдалося передбачити 100 тис. грн. на будівництво водопроводу в Раневичах на вул. Молодіжній.

З програми екологічного фонду було виділено 250 тис. гривень на придбання сміттєвоза для Меденич.

За мого сприяння було спрямовано 50 тис. грн. з обласного бюджету на підтримку фестивалю Франко-Фест та Франко Місія у Нагуєвичах.

Як член оргкомітету зі святкування 100-річчя бою на горі Кобила у Залокоті долучаюся до пошукових ініціатив та розвідок.

Спільно з головою Дрогобицької районної ради Михайлом Сікорою, головою асоціації сільських, селищних рад Дрогобицького району Степаном Ковалем домігся виплати з обласного бюджету 853 тис. грн. винагороди педагогічним працівникам Дрогобицького району.

Шаную українські традиції та звичаї. На запрошення сільських громад часто буваю у населених пунктах. Домігся, щоб було закладено кошти обласного бюджету на придбання музичної апаратури для будинків "Просвіти" у селах Нагуєвичі (10 тис. грн.), Медвежа (5 тис. грн.), Опори (5 тис. грн.), Старе Село (5 тис. грн.), Раневичі (5 тис. грн.). Допоміг сільським бібліотекам у Гаях Верхніх (500 грн.), Снятинці (500 грн.), Лішні (500 грн.), Стороні (500 грн.), Опорах (500 грн.), Почаєвичах (500 грн.), Долішньому Лужку (500 грн.) та Бистриці(500 грн.). Усі ці кошти пішли на придбання книг.

Наша історія – предмет захоплення для багатьох поколінь. Маємо знати та пам'ятати усе вагоме та важливе про свій край. Забезпечив участь бригади комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" у пошуках могил вояків УПА, які загинули в бою з регулярними військами НКВД у Медвежі та Стороні.

Згідно з програмою Львівської обласної ради, домігся спрямування коштів на встановлення пам'ятника "Борцям за волю України" в Опаці та в Болехівцях. На жаль, даних коштів не вистачило для встановлення таких пам'ятників на території Меденич та Літині. Аби відновити справедливість, виділив 15 тис. грн. на будівництво пам'ятника в с.Меденичі та пам'ятника "Борцям за волю України" в Літині.

Будучи головою постійної комісії Львівської обласної ради з питань промисловості, житлово-комунального господарства, транспорту та зв'язку, за звітний період взяв участь у проведенні 35 засідань комісій, на яких розглянуто понад 715 питань. Комісія ухвалила Програму фінансування робіт, пов'язаних з будівництвом, ремонтом, реконструкцією та утриманням автомобільних доріг, з якої передбачено кошти як для потреб Дрогобицького району і Дрогобича.

Роблю все, аби вибити кошти на ремонт. Торік – це 1 млн. 600 тис. грн. на ремонт комунальних доріг. Із цієї суми 200 тис. грн. передбачено для потреб Волощі, 100 тис. грн. – для Болехівців, 200 тис. грн. – для Тинова, 80 тис. грн. – для Дережич, 160 тис. грн. – для Меденич, 149 тис. грн. – для Раневич, 90 тис. грн. – для Доброгостова, 50 тис. грн. – для Довгого, 100 тис. грн. – для Гаїв Верхніх, 50 тис. грн. – для Почаєвич, 100 тис. грн. – для Летні, 50 тис. грн. – для Болехівців, 50 тис. грн. – для Опарів, 62,5 тис. грн. – для Вороблевич, 50 тис. грн. – для Даляви, 60 тис. грн. – для Бистриці Гірської.

У рамках цієї програми 2 млн. 400 тис. грн. було передбачено для потреб Дрогобича. Усі ці кошти надійшли на рахунки адресата у березні 2013 р.

Закладено кошти на ремонт таких доріг, як Дрогобич – Довголука (4 млн. 780 тис. 514,50 грн.), Снятинка – Рихтичі (99 тис. грн), Нагуєвичі – Лішня (200 тис. грн), Стрий – Меденичі (200 тис. грн), Борислав – Дрогобич (420 тис. грн.). Всього – 5 млн. 699 тис. 514,5 гривень. Як керівник постійної депутатської комісії роблю все можливе, аби заплановані торік гроші були витрачені на ремонт доріг хоча б у 2014 р.

Як голова тимчасової комісії Львівської обласної ради з питань гуртожитків та як член тимчасової контрольної комісії ради з вивчення фактів, викладених у зверненнях громади Дрогобича, беру активну участь у вирішенні житлово-побутових проблем мешканців гуртожитків на Львівщині, оперативно реагую на прохання та звернення дрогобичан.

Завдяки нашій активній позиції врегульовано такі життєвоважливі питання, як тепло-, газо- та електропостачання гуртожитків. На території Львівської області є 59 державних та 65 комунальних та приватних гуртожитків. Нам вдалося дійти згоди у питанні передачі відомчого гуртожитку на вул. Білоцерківській, 10 у власність територіальної громади Львова від ВАТ "Іскра". Ми не стояли осторонь, коли виселяли людей з гуртожитку Львівського державного університету фізичної культури (Львів, вул. Таджицька,19). Нашій комісії вдалося допомогти мешканцям гуртожитків на вул. П.Тичини,14, на вул. Городоцькій, 168, на вул. Садовій, 25, на вул. Шота Руставеллі, 5, на вул. Тракт Глинянський, 145, 147, 151 у Львові та на вул. В.Івасюка у Червонограді. Працювали і над передачею стрийських гуртожитків у власність громади Стрия.

Комісії вдалося домогтися того, що до нас не вдавалося нікому – після багатьох звернень та ініціатив внесено поправку до законодавства, яке не дозволяє виселення мешканців гуртожитків незалежно від форм власності.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС пропонує для України ...
Наступна новина: На Тернопіллі шукати ...

КОМЕНТАРІ