На території України утримається надзвичайно тепла, як для цього періоду, погода

На території України утримається надзвичайно тепла, як для цього періоду, погода

12.03.14 11:03 0 645
Головною характеристикою погодних умов на території України протягом минулого та за прогнозом на поточний тиждень є надзвичайно висока, як для цього періоду, температура повітря. Показники термометрів перевищують норму на 4-8 градусів. Про це повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру, під час брифінгу 11 березня.

«Упродовж поточного тижня значних змін погодних умов не відбудеться. До 15 березня утримуватиметься тепла погода, практично без опадів. Певні зміни – з пониженням температури повітря (вночі до -1…-5 °С, вдень до +1…+6 °С) та випаданням опадів у вигляді дощу, подекуди з переходом у мокрий сніг – спостерігатимуться 15-17 березня. Але вже з наступного дня слід чекати потепління та припинення опадів», – розповів Микола Кульбіда.

Також він підкреслив, що в останній тиждень березня очікується проходження територією України ще однієї хвилі холодного повітря з невеликими, подекуди помірними опадами. Температура у нічні години опускатиметься трохи нижче нуля, в денні утримуватиметься на плюсових позначках.

Директор Гідрометцентру розповів, що гідрологічна ситуація на річках на залишається стабільною. Практично на всій території рівні води у водоймах опускаються або перебувають у стані спокою. Незначні зростання відзначаються у Поліському регіоні, де на багатьох гідрологічних постах вода стоїть на заплаві та її шар щодоби збільшується на 1-2 см. Проте загроз ця ситуація не несе.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У Львові запрацював ...

КОМЕНТАРІ