Рівненщина: спалювання сухої трави – надзвичайно небезпечно!

Рівненщина: спалювання сухої трави – надзвичайно небезпечно!

12.03.14 08:00 0 796
З початком потепління доволі часто мешканці Рівненщини почали спалювати сухе листя, траву, гілки дерев та інше сміття на присадибних ділянках, городах або дачах. Також є випадки випалювання минулорічної трави або стерні на полях сільгосппідприємств та на приватних городах. Через це, нерідко, цілі вулиці та квартали вкриває їдкий смог. При цьому грубо порушуються заходи пожежної безпеки, внаслідок чого поривами вітру вогонь розповсюджується на велику територію та загрожує господарствам громадян.

Лише цими вихідними на території області виникло понад 15 пожеж, спричинених спалюванням сухої трави. Через необережність громадян довелося боротися з вогнем рятувальникам міста Рівне, Рівненського, Костопільського, Сарненського, Березнівського та Здолбунівського районів. На щастя, в усіх цих випадках люди фізично не постраждали: ні травмованих, ні загиблих немає. Проте, матеріальні ресурси, затрачені пожежно-рятувальними підрозділами на вище вказані пожежі, становлять чималу суму. Так, 10 березня у селі Обарів Рівненського району рятувальники загасили загоряння сухої трави на площі 0,5 гектара. Цього ж дня в обласному центрі на вулиці Серпанковій вогнеборці ліквідували горіння сухої трави площею 0,5 гектара. Лише завдяки оперативності рятувальників Держслужби з НС вогню не вдалося розповсюдитися на поруч розташовані житлові та господарчі будівлі.

Отже, Головне управління ДСНС у Рівненській області вкотре нагадує громадянам прості правила безпеки, яких слід дотримуватися під час спалення сухої трави:

- навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища;

- не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 15 метрів;

- не поливайте сухотрав'я легкозаймистими речовинами: бензином, дизпаливом тощо;

- не залишайте без нагляду розпалені вогнища;

- забезпечте себе первинними засобами пожежогасіння;

- спаливши сухі гілки, щедро залийте багаття водою.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китайские смартфоны – ...
Наступна новина: На Хмельниччині небезпека ...

КОМЕНТАРІ