Тернопільське щоденне віче переходить у новий формат

Тернопільське щоденне віче переходить у новий формат

12.03.14 10:40 0 709
10 березня 2014 року на Театральній площі Тернополя відбулося вже традиційне народне віче, яке протягом понад 3-х місяців об'єднувало громадськість нашого міста. На заході вчергове зібралися громадські активісти та представники різних політичних партій, зокрема керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра та керівник фракції ВО "Свобода" у Тернопільській обласній раді Марія Чашка.

Віче розпочалося з оголошення найважливішої новини дня. Тепер місцевий Майдан буде переходити з щоденного формату віча у щонедільний. "За численними вашим проханням, надалі ми будемо збиратися на Майдані лише у неділю. Звісно, нині погода сприяє нам збиратися щодня, але кожен з вас має родину, яку потрібно годувати. Не за горами час, коли багатьом треба буде займатися городом і дачним ділянками. Тому надалі ми будемо проводити велелюдні недільні віча. За тиждень інформації назбирується більше, а заплановане швидше переростатиме в реалізоване, про що ви зможете чути від нас щонеділі", – заявив керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

"Режим залишив нам пустку, тому потрібно розбудовувати все з нуля. Але ми єдині з вами, тому все зможемо. Бо наша держава має бути такою, якою її бачить українець, а не сусід. Тому всі посади мають узгоджуватися тільки через Майдан. Але потрібно починати з самого себе, кожен має викреслити зі свого вжитку слова: "хабарництво" та "корупція". Потрібно контролювати, щоби так само чинили й інші. Люди зловлені на таких злочинах будуть покарані. Як говорив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк, ми побудуємо таку владу, яка гідна нас.

Відразу хочу запевнити вас, що всі, хто від початку разом з нами стоїть тут, не будуть забуті або залишені. Нагороди, які вручили в річницю 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка – це ініціатива Тернопільської міської ради. Штаб національного спротиву не подавав власних кандидатур, тому багато людей, які справді заслужили нагороди, обов'язково отримають свою відзнаку. Вже формуються списки і нагороди будуть вручені на велелюдному недільному вічі. Ми постараємось відзначити всіх", – запевнив Володимир Стаюра.

Також на Майдані пригадали початок, тоді ще мирного спротиву, коли на майдани України вийшла молодь. Тоді ніхто навіть не підозрював, що ситуація може зайти так далеко. Для того, щоби зараз направити молодь у правильне русло, щоб дати можливість самоутвердитися у Тернополі діятиме "Школа політичної освіти", яка формуватиме молоді кадри до співпраці з політичною верхівкою.

Не могли активісти не відзначити світлу пам'ять сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Адже саме 10 березня він відійшов у засвіти.

"Вчора ми відзначали день народження генія всесвітньої слави, а день відходження у засвіт українського сина. Для Шевченка рідне слово було його зброєю і величчю. Згодом він сам відзначав, що його твори написані рідною мовою, будуть сприйняті, а написані російською – забудуться. Пам'ятаймо, що будинок тримається на міцному фундаменті, яким для нас є українська мова. Громадяни повинні вчити і знати мову, тим паче наші політики", – зазначив Семен Боцій.

Тему мови у своєму виступі підтримала свободівка Марія Чашка, адже мати трьох дітей знає, як правильно закласті зернятко українського духу у чисту дитячу свідомість. "Напевно не даремно тут так багато говорять про мову і слово. Адже мова – це генетичний код нації. Тому найважчим є те, як ми передамо цей код нашим дітям, як розкажемо їм історію нашого роду. Є багато наукових досліджень про те, як закладається в підсвідомість нашої дитини сприйняття двомовності. Це вже неодноразово доведено, що допоки дитина не вивчить рідну мову, нав'язувати їй чужу це просто знущання. Бо ця чистесенька свідомість, до якої намагаються достукатись різними мовами, не може зрозуміти де рідне а де чуже. Звісно, що потрібно вивчати чим більше мов, але робити це тільки після того, як дитина навчилась не тільки добре говорити, але думати своєю рідною мовою", – зазначила свободівка Марія Чашка.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ