Злодія-гастролера з Івано-Франківщини затримали тернопільські міліціонери

Злодія-гастролера з Івано-Франківщини затримали тернопільські міліціонери

12.03.14 12:53 0 642
Співробітники Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ за підозрою у вчиненні серії квартирних крадіжок затримали 26-річного жителя міста Калуш Івано-Франківської області. До чужих помешкань злодій проникав шляхом підбору ключа до вхідних дверей. Ті господарі, котрі не подбали про надійний захист своїх осель, втратили чимало грошей, ювелірних виробів та особистих речей.

Що до вчинення злочинів може бути причетна одна і та ж особа вказував спосіб проникнення до помешкань. Злодій залазив лише до тих квартир, які, крім слабких замків, більше нічим не були захищені.

Причетним до майнових злочинів виявився 26-річний мешканець Івано-Франківщини. В поле зору правоохоронців чоловік потрапляє не вперше – за його плечима декілька судимостей. Востаннє побував у місцях позбавлення волі за квартирні крадіжки та грабунок.

Як встановили правоохоронці, до Тернополя у пошуках легкої наживи підозрюваний приїжджав з Івано-Франківська разом з друзями їх автомобілем. Щоправда, за словами крадія, товариші не здогадувалися, чим він займається, їм розповідав, що їде у гості до знайомих.

До чужих помешкань досвідчений злодій проникав лише шляхом підбору ключа. Переконавшись, що вдома нікого немає, відмикав квартиру. Золоті вироби, гроші та дрібна техніка – це все, що брав зловмисник, коли потрапляв до помешкання. Найбільше поживитися злодію пощастило у квартирі, що на вулиці Мазепи. Звідти виніс добра на майже десять тисяч гривень. Як правило, зловмиснику вистачало декількох секунд, аби обікрасти квартиру і непомітно зникнути.

Вийти на слід злодія допомогла тернополянка, до квартири якої він намагався проникнути. Відчинивши двері чужої домівки, гастролер не очікував там когось побачити. Та вдома виявилася господиня, непроханий гість кинувся тікати. Жінка не розгубилася, зателефонувала до працівників міліції. Квартирного злодія вдалося затримати «гарячими» слідами.

Наразі працівники міліції довели причетність івано-франківця до вчинення чотирьох квартирних крадіжок. За усіма фактами відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Триває досудове розслідування. На вирок суду підозрюваний чекатиме під вартою.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Григорій Пустовіт: Всі ...

КОМЕНТАРІ