Київський медійник розповів, чим відрізняється українська журналістика від європейської

Київський медійник розповів, чим відрізняється українська журналістика від європейської

13.03.14 12:44 0 949
Між українськими журналістами ведеться боротьба за монополію на правду. Певною мірою цьому сприяє політична пропаганда, яка є вже традиційною частиною суспільства і журналістики зокрема.

Про таке 12 березня, розповів на майстер-класі у Львові український журналіст з Києва Олександр Пасховер.

Зокрема, він наголосив, що українська, а також російська журналістика, відрізняються від європейської тим, що у центрі уваги європейської журналістики знаходиться права людини, а у нас у центрі уваги – влада і боротьба за неї.

«І у всьому цьому ми існували тривалий час. Ми частіше за щось боролися, відстоювали правду. І тому серед журналістів ведеться боротьба за монополію на правду. Певною мірою борцями нас робить пропаганда», – переконаний журналіст.

Олександр Пасховер зауважив, що межа між журналістикою і пропагандою тонка, і це є вже традицією. За його словами, журналісти все частіше втягуються до боротьби у пошуках правди, а суспільство перебуває у стані відсутності діалогу. «Проте сама пропаганда є частиною наших політичних традицій», – наголошує він.

Олександр Пасховер також повідомив, що за статистикою, близько 70% українців ніколи не були закордоном. «Це свідчить про культурну, духовну ізоляцію. Головна причина, чому так важко побороти традиції, які є у суспільстві, полягає в тому, що в цілому у нас люди невільні, і журналісти в тому числі. Вони постійно намагаються щось довести», – говорить журналіст.

Також він висловив сподівання, що нове покоління журналістів, які тільки починають свій професійний шлях, будуть більш вільними від системи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мер Донецька: ...

КОМЕНТАРІ