Отар Довженко про заяву митців РФ: Звикайте. «Курица – птица, Россия – заграница»

Отар Довженко про заяву митців РФ: Звикайте. «Курица – птица, Россия – заграница»

13.03.14 14:19 0 657
Заява російської інтелігенції на підтримку анексії Криму загнала у цілющий когнітивний дисонанс багатьох українців, що досі не відокремлюють у своїй свідомості українське від російського. Путін ріже по живому, нарешті розділяючи наш вимушено спільний культурний простір – болюча, але необхідна для повноцінного самостійного життя операція.

Таку думку на своїй сторінці у Фейсбук висловив журналіст та активіст львівського Майдану, викладач Українського католицького університету Отар Довженко.

«Якби міг, персонально подякував би кожному з 86 підписантів учорашньої заяви російської інтелігенції на підтримку анексії Криму. За цілющий когнітивний дисонанс, у який вона загнала багатьох українців, що досі не відокремлюють у своїй свідомості українське від російського, – написав Отар Довженко. – Путін ріже по живому, нарешті розділяючи наш вимушено спільний культурний простір – болюча, але необхідна для повноцінного самостійного життя операція».

«Угу, прикиньте, Булдаков – за те, щоб українців убивали, а українську землю загарбали. А був би живий Булгаков – теж був би за. Є росіяни, які проти, але більшість – за. Всі верстви населення. Бо ми ніякі не брати і ніякий не один народ. Звикайте, друзі. Курица – птица, Россия – заграница, – наголосив журналіст.

З його слів, це не значить, що маємо викреслити все російське зі свого життя, це значить, що треба відучитися вважати російське «нашим».

«Дасть Бог, колись у майбутньому навчимося жити як сусіди, поєднані спільними економічними інтересами, без слинявих братніх обіймів, які закінчуються замахом на братовбивство», – підсумував він.

Нагадаємо, Міністерство культури РФ оприлюднило заяву за підписом 86 діячів культури Росії на підтримку позиції президента Володимира Путіна щодо України та Криму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Функціонування мережі ...
Наступна новина: Буяльський не хоче ...

КОМЕНТАРІ