На Шевченківському вечорі у Львівській політехніці вшанували героїв Небесної Сотні

На Шевченківському вечорі у Львівській політехніці вшанували героїв Небесної Сотні

13.03.14 13:47 0 658
На ювілейному Шевченківському вечорі у Львівській політехніці студенти і викладачі вшанували героїв Небесної Сотні.

Про це 12 березня повідомляє прес-служба Львівської політехніки.

У зв’язку з трагічними подіями в Україні організатори вирішили суттєво змінити формат літературно-мистецького вечора «Великий син великого народу», який відбувся в НУ «Львівська політехніка» 11 березня.

Запланований ще у минулому році сценарій ювілейного заходу відкоригували, поєднавши вечір із вшануванням пам’яті полеглих Героїв Майдану – Небесної Сотні. Оптимістичну частину репертуару було вилучено, а її представлення перенесли на пізніший термін.

Під час вечора у виконанні викладачів і студентів прозвучали твори Т. Шевченка, які у теперішній час набули нового звучання. Як розповіла голова товариства «Просвіта» Львівської політехніки Христина Бурштинська, право участі у вечорі вибороли переможці конкурсу на краще читання творів Т. Шевченка. Загалом, участь у конкурсі взяло 60 студентів. Чимало конкурсантів підготували міні-вистави, підшукавши спеціальний одяг задля достовірного втілення літературних образів.

Вечір зібрав повний зал глядачів. «Відчуваємо велетенське патріотичне піднесення. Більшість студентів виходять з гаслом «Слава Україні!», – розповіла Христина Бурштинська.

«Основні імперативи Шевченка, це воля, правда, свобода. Це той дух, який жив на Майдані. ці речі стали невід’ємними», – розповіла один з організаторів, директор МІОК НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.

«Концерт відбувається у досить напруженій обстановці, яка є зараз в Україні. Ще в минулому році, коли планували заходи до 200-ліття народження Т. Шевченка хотіли зробити великий концерт. На жаль, ситуація в Україні не дозволила реалізувати ці плани, тому програма концерту була скорочена», – констатував ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

Через деякий час організатори планують ще один захід, участь в якому зможуть узяти усі колективи художньої самодіяльності Львівської політехніки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ